Tehran Times julkaisi muutama päivä sitten artikkelin, jossa sielunsa syvyyksiä pääsi purkamaan Libanonin Hizbollah-terroristijärjestön johtaja Sayyed Hassan Nasrallah. Hizbollah on perinteisesti kohdistanut vihansa Israeliin, mutta nyt fokus oli kiitävän hetken sanavapautta puolustavissa Pohjoismaissa.

Tehran Timesin juttu perustuu Nasrallahin Beirutissa pitämään videopuheeseen shiiamuslimien Ashara-juhlan yhteydessä. Shiiajohtajan sanomaa oli kerääntynyt kuulemaan kymmeniätuhansia Hizbollahin kannattajia. Yhdysvallat kumppaneineen on julistanut koko järjestön terroristiorganisaatioksi.

Nasrallah jyrisee, että Ruotsin ja Tanskan hallitusten sekä koko maailman on ymmärrettävä, että islamilainen maailma (nation) ”ei suvaitse aggressiota tai pyhien symboliensa häpäisyä”. Erityisen painokkaasti hän ottaa esille profeetan ja Koraanin.

Terroristijohtajalta uhkaus

Islamilaisten maiden on Nasrallahin mukaan lähetettävä päättäväinen viesti siitä, että Koraanien polttaminen johtaa poliittiseen ja taloudelliseen boikottiin. Jos sananvapautta ja demokratiaa puolustavat valtiot kieltäytyvät kuulemasta muslimijohdon sanomaa, niin perästä kuuluu:

“…koko maailman rohkeiden musliminuorten täytyy toimia vastuullisesti ja rankaista heitä, jotka Koraanin häpäisemällä puolustavat omaa uskontoaan.”

Viikkoa Beirutin puhetta aiemmin Nasrallah siteerasi Iranin hengellisen johtaja Ali Khamenein lausuntoa, jonka mukaan Ruotsin hallitus on sotatilassa muslimimaailmaa vastaan sallimalla Koraanin polttamiset.

SUOMEN UUTISET