Koraanin polttaminen Tukholmassa Turkin suurlähetystön edessä ei ole unohtunut muslimimaailmassa ja sen myötä terrori-iskun mahdollisuus on kasvanut Ruotsissa. Myös sosiaaliviranomaisten toimista levitetyt valheet saattavat toimia terroristien motiivina. Uhkakuvan takana ovat ääri-islamistit maailmanlaajuisesti.

Kun Rasmus Paludan poltti Koraanin Turkin suurlähetystön edessä Tukholmassa tammikuussa, hän tuskin itsekään aavisti tekonsa saamaa kansainvälistä huomiota. Ääritahot vannovat nyt kostoa pyhän kirjan polttajalle sekä tuhoamisen mahdollistaneelle Ruotsille.

Ääri-islamistit kyseessä

Toisena motiivina islamistien vihalle ovat Ruotsin sosiaalipalveluista levitetyt paikkansapitämättömät huhut. Trollauksen mukaan sosiaaliviranomaiset kaappaavat huostaanottojen nimissä maahanmuuttajien lapsia. Valheet ovat aiheuttaneet liikehdintää sekä väkivaltaisuuksia erityisesti ongelmalähiöissä

– Elämme uskomattoman polarisoituneessa maailmassa, jossa pienikin teko voi johtaa arvaamattomiin seurauksiin, totesi turvallisuuspoliisi Säpon vastavakoilun päällikkö Fredrik Hallström SVT:n uutisille torstaina.

– En voi mennä yksityiskohtiin. Kyseessä on ensisijaisesti ääri-islamistinen ympäristö, josta uhka on peräisin.

SUOMEN UUTISET