Islamistit suunnittelivat terrori-iskua Wienin Pride-kulkueeseen viime viikonloppuna. Poliisi onnistui nappaamaan miehet kiinni vain tunti ennen Pride-tapahtuman alkua. Epäillyt olivat valmistelleet autolla ja veitsillä tehtävää terrori-iskua.

Itävallan poliisi onnistui viime hetkellä estämään Pride-kulkueeseen kohdistuneen islamistisen terrori-iskun viime viikonloppuna Wienissä, kertoo saksalainen yleisradiokanava ZDF. Poliisi otti kolme terrori-iskun suunnittelusta epäiltyä henkilöä kiinni juuri ennen Pride-tapahtuman alkua. Pride-kulkueeseen osallistui yli 300 000 henkeä.

Epäillyt olivat olleet poliisin tarkkailussa jo pidemmän aikaa. He olivat tehneet konkreettisia valmisteluja terrori-iskua varten, mutta koska poliisi sai heidät kiinni ennen Pride-tapahtuman alkua, osallistujille ei aiheutunut vaaraa. Kulkuetta ei peruutettu, koska poliisin mukaan kolmella epäilyllä ei ollut muita rikostovereita.

Kolme nuorukaista otettiin kiinni

Pidätettynä ovat 14-, 17- ja 20-vuotiaat miehet. Itävallan turvallisuusviranomaisten mukaan miehet ovat Isis-järjestön kannattajia. He ovat kotoisin Bosniasta ja Tšetšeniasta.

Kotietsinnöissä heidän hallustaan löytyi sapeleja, kirves, kaasupistooleja, heittotähtiä ja veitsiä. Turvallisuusviranomaisten mukaan epäillyt olivat valmistelleet Pride-kulkueeseen kohdistuvaa terrori-iskua, jossa olisi käytetty autoa tai veitsiä. Poliisin mukaan terrori-iskun motiivina oli se, että islamistit suhtautuvat vihamielisesti seksuaalivähemmistöihin.

Islamistisia terrori-iskuja estetty myös Saksassa

Saksan sisäministeri Nancy Faeserin mukaan poliisi on onnistunut tänä vuonna torjumaan jo kaksi islamistista terrori-iskua. Terrorisuunnitelmat paljastuivat Castrop-Rauxelissa ja Hampurissa.

Saksan suojelupoliisi (Verfassungsschutz) julkaisi vuosikertomuksensa tiistaina. Sen mukaan suojelupoliisin rekistereissä olevien ääri-islamistien määrä on laskenut hieman, mutta suunnitteilla olleet terrori-iskut osoittavat, että vaara on silti suuri. Sisäministeri Faeserin mukaan Saksa on yhä islamilaisten terroristijärjestöjen ja yksittäisten islamistien kohdemaiden listalla.

SUOMEN UUTISET