Irlannin Dublinissa puhkesi torstaina illalla mellakoita sen jälkeen, kun keski-ikäinen mies puukotti kolmea lasta ja yhtä aikuista iltapäivällä heti koulun päättymisen jälkeen. Myös epäilty sai vammoja hänet kampittaneiden sivullisten käsittelyssä.

Veitsi-iskussa pahiten loukkaantuivat viisivuotias tyttö ja noin 30-vuotias nainen. Molempien tila on hengenvaarallinen. Myös kuusivuotias tyttö ja viisivuotias poika haavoittuivat veitseniskuista, mutta heidän vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Sivulliset keskeyttivät veitsi-iskun

Isku tapahtui usean asiasta kertovan median mukaan Dublinin keskustassa vilkkaalla kadulla alkuiltapäivästä. Ohikulkijat pysäyttivät epäillyn, kaatoivat miehen maahan ja ottivat tältä machete-tyylisen veitsen pois. Epäilty puukottaja loukkaantui väkijoukon käsittelyssä.

Poliisi pitää tekoa yksittäisenä, eikä ainakaan tässä vaiheessa luokittele sitä terroristiseksi. Teon motiivi on epäselvä. Nyt kiinniotetun henkilön lisäksi poliisi ei etsi muita epäiltynä tekoon sekaantumisesta.

Poliisi syytti mellakoinnista äärioikeistoa

Torstaina illalla Dublinissa puhkesi väkivaltaisuuksia (VIDEO) ja muun muassa poliisiautoja vahingoitettiin, kun sosiaalisessa mediassa leviävät huhut tekijästä olivat saaneet väkijoukon raivon (VIDEO) valtaan. Poliisi pyrki parhaansa mukaan rauhoittamaan tilannetta.

Poliisin edustaja Drew Harris oli hänkin mahdollisesti tunnekuohun vallassa, koska epäili lehdistötilaisuudessa ”epäjärjestyksen” takana olevan ”äärioikeistolaisen ideologian läpitunkemia hulluja”.

Mielenosoittajat rikkoivat kauppojen ikkunoita, sytyttivät tulipaloja ja kova pauke täytti Dublinin keskustan. Guardianin toimittajan tiedustellessa syytä rikolliseen käytökseen hänelle vastattiin, että media ei kerro totuutta maahanmuutosta.

SUOMEN UUTISET