Viikonloppuna Berliinissä tapahtui ainakin kuusi puukotusta. Teräaseväkivalta on Saksan pääkaupungissa yleistä. Epäiltyjen joukossa on paljon nuoria rikoksentekijöitä, jopa alle 14-vuotiaita.

Saksan pääkaupungissa tapahtui päättyneen viikonlopun aikana vähintään kuusi puukotusta, kertoo Bild-lehti, joka luonnehtii viikonlopun tapahtumia ”veitsihulluudeksi”. Vuosittaisten puukotustilastojen valossa kyseessä oli kuitenkin vain Berliinin ”normiviikonloppu”.

Ensimmäinen puukotus tapahtui perjantai-iltana puistossa, jossa nuorille miehille tuli riitaa polttelemiseen liittyvistä asioista. Riidan seurauksena 18-vuotias nuorukainen puukotti 16-vuotiasta poikaa kaulaan. Nopean ensiavun ja leikkaushoitoon pääsyn ansiosta poika jäi henkiin.

Autoilija puukotti 22-vuotiasta

Perjantai-illan toisessa puukotuksessa 31-vuotias autoilija puukotti 22-vuotiasta uhria jalkaan. Teon syy ei ole tiedossa.

Perjantai-illan käännyttyä lauantain puolelle kahden lapsen äiti sai vakavia vammoja veitseniskusta yksityisasunnossa. Puukotuksesta epäillään hänen miesystäväänsä. Mies jätti naisen makaamaan asunnon lattialle ja lähti ostamaan olutta. Poliisi otti epäillyn kiinni tämän palatessa asunnolle kaljapullo kourassaan.

Veitseniskuja kaupassa ja vastaanottokeskuksessa

Hieman myöhemmin lauantaina aamuyöllä miestä viilleltiin veitsellä kaupassa. Tapauksen taustat eivät ole tiedossa.

Kreuzbergin monikulttuurisessa kaupunginosassa tapahtui kolmen aikaan sunnuntaiaamuna välikohtaus, jossa mies sai vakavia vammoja veitseniskuista. Uhri vietiin sairaalahoitoon.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtui toinenkin puukotus. Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa oli tullut riita, jonka seurauksena mies oli saanut veitseniskun olkavarteensa.

Vuosittain tuhansia teräaserikoksia

Vuonna 2021 väkiluvultaan Suomen kokoisessa Berliinissä tapahtui yhteensä 2777 teräaseella tehtyä törkeää pahoinpitelyä tai henkirikosta. Kuolonuhreja oli 33. Tekijöistä 236 olivat 18-21-vuotiaita nuorukaisia, 252 olivat 14-17-vuotiaita ja peräti 91 puukottajaa olivat alle 14-vuotiaita.

Berliinin poliisiliiton tiedottaja Benjamin Jendro on erittäin huolissaan teräaserikollisuuden kasvusta.

– Viime vuosina olemme huomanneet, että yhä useammat nuoret – varsinkin nuoret miehet – kantavat mukanaan teräasetta ja ovat myös valmiita käyttämään niitä, Jendro kertoo Bild-lehdelle.

SUOMEN UUTISET