Syyrialaismies puukotti keskiviikkona 4-vuotiasta tyttöä Etelä-Saksassa. Veitsihyökkäys tapahtui ruokakaupassa. Osapuolet eivät olleet toisilleen entuudestaan tuttuja. Pikkutyttö on sairaalahoidossa ja hänen tilansa on vakaa.

Syyrialainen 34-vuotias mies hyökkäsi yllättäen veitsellä 4-vuotiaan tytön kimppuun supermarketissa keskiviikkona iltapäivällä, kertoo Merkur-lehti. Hyökkäys tapahtui Wangen im Allgäun pikkukaupungissa Etelä-Saksassa lähellä Sveitsin ja Itävallan välistä rajaa.

Poliisin mukaan hyökkääjä ja tyttö tai tämän äiti eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Sivullisen väliintulo keskeytti veitsihyökkäyksen ja todennäköisesti pelasti pikkutytön hengen. Tyttö sai kuitenkin vakavia vammoja veitseniskuista. Pikkutyttö on nyt sairaalahoidossa ja hänen tilansa on vakaa.

Media varuillaan

Poliisi sai hyökkääjän myöhemmin kiinni. Häntä epäillään murhan yrityksestä. Mies vietiin psykiatriseen sairaalaan. Hyökkäyksen motiivi on toistaiseksi tuntematon.

Murhan yrityksestä epäillyllä miehellä on sekä Alankomaiden että Syyrian kansalaisuus. Siitä syystä eurooppalaiset lehdet ovat joutuneet pohtimaan, otsikoidaanko hänet ”hollantilaismieheksi” vai ”syyrialaismieheksi”. Osa medioista tuli siihen tulokseen, että on varminta kertoa vain, että ”mies puukotti”.

SUOMEN UUTISET