Yhdysvalloissa suhtautuminen kouluväkivaltaan tai väkivaltaan yleensä tuntuu usein riippuvan asianosaisten ihonväristä. Niin tässäkin tapauksessa, jossa koulutyttö puukotti toista tyttöä jumppasalissa. Opettajat olivat saaneet vihjeen, että tekijällä on veitsi mukana koulussa, mutta eivät puuttuneet asiaan.

Koulutyttö puukotti toista tyttöä 14 kertaa koulun voimistelusalissa Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Uhri sai pahoja vammoja kasvoihinsa, päälakeensa, niskaansa, selkäänsä ja rintakehäänsä.

– Hänen vaalea tukkansa ei ollut enää vaalea, vaan verestä punainen, tytön äiti kertoo NBC-uutistoimistolle.

Puukotus tapahtui maaliskuussa, mutta tapaus ylitti uutiskynnyksen Yhdysvalloissa vasta nyt, kun tytön äiti nosti kouluvirastoa kohtaan vahingonkorvauskanteen, koska opettajat eivät olleet estäneet puukottajaa, vaikka olivat kahtena peräkkäisenä päivänä saaneet vihjeen, että puukottaja on tuonut veitsen kouluun ja uhkaillut uhriksi päätyneen tytön ystävää.

Koulupoliisi tai opettajat eivät puuttuneet uhkaan

Alun perin puukotus oli siis tarkoitus kohdistaa uhrin ystävään. Puukottaja tuli voimistelusaliin tivaamaan uhrilta missä tämän ystävä on, mutta päättikin sitten hyökätä. Uhrin äidin nostaman kanteen mukaan opettajat vain katselivat väkivaltatilanteen kehittymistä puuttumatta siihen.

Koulupoliisi oli saanut jo edellisenä päivänä vihjeen, että puukottaja on tuonut veitsen kouluun ja uhkaillut puukottavansa uhriksi päätyneen tytön ystävää. Tapahtumapäivänä toinen koulupoliisi oli saanut samanlaisen vihjeen.

Molemmat poliisit olivat ilmoittaneet koulun opetushenkilökunnalle asiasta, mutta opettajat eivät olleet tehneet mitään. Georgian kouluissa on vakiomenettely, jota henkilökunnan olisi tullut noudattaa saadun vihjeen tutkimiseksi ja aseen kouluun tuoneen oppilaan poistamiseksi. Opettajat eivät noudattaneet sitä.

Eri värisiä uhreja kohdellaan eri tavalla

News Nation -kanavalla toimittaja Leland Vittery ja asianajaja Jay Edelson spekuloivat, että opettajien haluttomuus puuttua asiaan voisi johtua siitä, että uhri ja puukottajat olivat eri rotua. Hyökkäystilanteen aikana kuvatusta videosta on nähtävissä, että puukottaja on musta.

Tämä ei ole ainoa tapaus Yhdysvalloissa, jossa suhtautuminen kouluväkivaltaan tai väkivaltaan yleensä on riippunut asianosaisten ihonväristä. Suomen Uutiset kertoi äskettäin tapauksesta, jossa valkoinen koulupoika potkittiin kuoliaaksi Las Vegasissa ja mustat tubettajat ihmettelevät, miksi media ei puhu rasismista.

SUOMEN UUTISET