Perjantaiaamuna norjalaisen pikkukylän rauha rikkoutui, kun syyrialaismies puukotti vaimoaan ja yhtä toista ihmistä lähikaupan edessä. Sivulliset ottivat hyökkääjän kiinni ja palomiehet saapuivat kohta paikalle teippaamaan veitsimiehen kädet ja jalat. Poliisi ehti hätiin vasta puolen tunnin päästä.

Poliisi sai hieman ennen aamukymmentä ilmoituksen, että Noren kyläkaupan edessä on meneillään joukkopuukotus, jossa on haavoittunut useita ihmisiä. Poliisin tiedotteen mukaan epäilty on nelikymppinen syyrialaismies, joka oli haavoittanut veitsellä kahta ihmistä, joista toinen on hänen vaimonsa.

Sivulliset nujersivat hyökkääjän

Molemmat uhrit lennätettiin lääkärihelikopterilla Oslon yliopistolliseen keskussairaalaan. Uhreista toinen on kriittisessä tilassa. Veitsenheiluttaja oli myös itse haavoittunut tilanteessa.

Bussikuski ja lukiolainen saivat hyökkääjän nujerrettua ja kaatoivat hänet maahan bussikatoksen luona. Hetken päästä paikalle saapuivat palomiehet, jotka teippasivat miehen kädet ja jalat. Poliisi ehti paikalle vasta puolen tunnin päästä hälytyksestä.

Mies asetettu lähestymiskieltoon

Syyrialaispariskunnalla on useita lapsia. Miestä epäillään lähisuhdeväkivallasta ja hänet asetettiin lähestymiskieltoon ennen joulua. Hän ei ole tiettävästi rikkonut lähestymiskieltoa tätä aiemmin.

Nore on reilun parin tuhannen asukkaan pikkukunta, joka sijaitsee luonnonkauniissa Numedalin laaksossa Oslon länsipuolella. Kylän keskustassa on paikallinen lukio, lähikauppa ja bussipysäkki ja siellä ei yleensä tapahdu yhtään mitään.

SUOMEN UUTISET