Turvapaikanhakijana Saksaan tullut eritrealaismies tappoi koulumatkalla olleen 14-vuotiaan tytön ja haavoitti toista tyttöä vakavasti. Miehen motiivina näyttää olleen viha saksalaisia kohtaan ja halu kostaa se, että hänen ei annettu tuoda itselleen Afrikasta vaimoa.

Ulmin käräjäoikeus antoi äskettäin tuomion kahteen 14-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta puukotuksesta, jossa toinen tytöistä kuoli ja toinen sai vakavia vammoja. Puukottajalle annettiin elinkautinen vankeusrangaistus niin kutsuttuna pakkolaitostuomiona, eli hän ei tule vapautumaan 15 vuoden istumisen jälkeen, kuten elinkautisvangit Saksassa yleensä, kertoo Bild-lehti.

Turvapaikanhakijana Saksaan tullut 27-vuotias eritrealaismies kävi joulukuussa kahden koulumatkalla olleen tytön kimppuun veitsellä aseistautuneena. Suomen Uutiset kertoi tapauksesta heti tuoreeltaan. Muissa suomalaismedioissa epäillyn turvapaikanhakijatausta jätettiin yleensä kertomatta. Ainoastaan Iltalehti vihjaisi siitä rivien välissä: ”Tekijä pakeni asuinrakennukseen, jossa majoitetaan ilmeisesti pakolaisia.”

Uhkapeliongelma, erektiohäiriöitä…

Oikeudenkäynnin kuluessa kävi ilmi, että surmaajalla oli ollut monenlaisia vaikeuksia elämässään. Hän kertoi kantaneensa veistä mukanaan kyseisenä päivänä siksi, että halusi veitsellä uhaten pakottaa paikallisviranomaiset myöntämään hänelle passin, jolla hän voisi käydä Afrikassa hakemassa vaimon itselleen ja sitten palata Saksaan. Eritrealaisen turvapaikanhakijan mielestä saksalaisviranomaiset olivat pilanneet hänen elämänsä.

Lisäksi eritrealaismiehellä oli vakava uhkapeliongelma, jonka takia hän oli hävinnyt kaikki tienestinsä – jopa kaksi tuhatta euroa kuukaudessa – uhkapeleissä. Hänellä oli myös ruuansulatusongelmia ja erektiohäiriö, joita saksalaislääkärit eivät osanneet parantaa.

Halusi kostaa saksalaisille

Surmaaja kertoi tekonsa syyksi sen, että hän luuli koulumatkalla olleiden tyttöjen nähneen, että hänellä on veitsi mukanaan. Siksi hän päätti spontaanisti tappaa 14-vuotiaat tytöt.

Oikeuden puheenjohtaja ei pitänyt turvapaikanhakijan selitystä uskottavana, vaan arveli, että eritrealaismies oli vain tuntenut vihaa ja halunnut kostaa kokemansa ongelmat satunnaisille vastaantulijoille. Surmaaja oli ennen tekoaan raapustanut paperille sekavia lauseita, kuten ”Ei vaimoa, ei elämää”, ”saksalainen likainen” ja ”rangaistus, rangaistus”.

Eritrealaismies ei osoittanut oikeudessa katumusta teoistaan. Syyttäjän mukaan hänet voidaan karkottaa kotimaahansa kärsimään vankeusrangaistuksensa.

SUOMEN UUTISET