Äitiä ja tytärtä puukottanut afganistanilaismies tuomittiin Saksassa pitkään vankeusrangaistukseen murhan yrityksestä. Teon syynä oli se, että mustasukkainen mies tunsi kunniaansa loukatun. Kunniaan liittyvät henkirikokset eivät ole tuntemattomia Suomessakaan. Helsingin käräjäoikeudessa käydään parhaillaan oikeutta naisen murhasta syytettyä afganistanilaismiestä vastaan.

Saksalaisoikeus langetti kymmenen ja puolen vuoden vankeustuomion Afganistanista tulleelle turvapaikanhakijalle, kertoo Bild-lehti. Turvapaikanhakija oli lyönyt veitsellä äitiä ja tytärtä, jotka olivat kohdelleet häntä perheystävänään. Teon motiivina oli se, että perheen tytär ei ollut suostunut seksisuhteeseen miehen kanssa.

Tuomio tuli murhan yrityksestä tyttäreen liittyen ja tapon yrityksestä äitiin liittyen. Syyttäjä vaati 12 vuoden vankeustuomiota, mutta puolustus piti tekoa korkeintaan törkeänä pahoinpitelynä.

Halusi perustaa perheen 16-vuotiaan tytön kanssa

Tuomittu tapasi perheen tyttären vuoden 2021 lopussa ja kehitti romanttisia tunteita häntä kohtaan. Hän antoi 16-vuotiaalle tytölle lahjoja ja kertoi haluavansa perustaa perheen tämän kanssa. Tyttö teki kuitenkin toistuvasti selväksi, että ei halua suhteeseen kyseisen miehen kanssa. Tyttö jopa kertoi miehelle muista seurustelusuhteistaan saadakseen tämän ottamaan etäisyyttä.

Tämä sai afganistanilaismiehen tuntemaan, että hänen kunniaansa on loukattu. Mies syytti tilanteesta myös tytön äitiä. Tilanne kärjistyi siihen, että mies kävi molempien naisten kimppuun veitsellä aseistautuneena.

– Minä haluan sinun ja p*skaperheesi kuolevan, mies oli huutanut käydessään perheen äidin kimppuun.

Perhe oli kohdellut turvapaikanhakijamiestä ystävänä

Tätä ennen perhe oli noin vuoden ajan kohdellut turvapaikanhakijamiestä perheystävänä. Mies pyöri samoissa kaveriporukoissa perheen tyttären kanssa ja kävi usein tytön kotona. Hän oli aina hyvin ystävällinen perheessä vieraillessaan. Mies oli kertonut perheelle olevansa parikymppinen. Todellisuudessa hän on iältään noin 30-vuotias.

Lokakuussa 2022 kaikki muuttui. Afganistanilaismies oli jäänyt yöksi saksalaisperheen kotiin. Tässä ei ollut mitään poikkeuksellista, sillä tytön kaverit olivat usein yötä perheen asunnossa.

Aamulla afganistanilaismies oli muuttunut kohteliaasta ja ystävällisestä turvapaikanhakijasta vihan täyttämäksi mieheksi. Perheen tyttären tullessa suihkusta mies kävi hänen kimppuunsa keittiöveitsellä aseistautuneena puukottaen tyttöä useita kertoja.

Puukotti ensin tytärtä, sitten apuun tullutta äitiä

Sairaanhoitajaäiti kuuli tyttärensä tuskanhuudot ja riensi auttamaan tytärtään. Afganistanilaismies puukotti häntä peräti 13 kertaa. Kolmekymmentäkuusivuotias äiti jäi kuin ihmeen kaupalla henkiin, mutta ei ole vieläkään kyennyt palaamaan sairaanhoitajan työhönsä. Myös tytär kärsii ahdistuskohtauksia eikä kykene käymään koulua.

Afganistanilaismies tuli Saksaan vuonna 2015 suuren turvapaikanhakija-aallon mukana. Hän kotoutui sen verran, että hankki työpaikan pizzeriasta. Oikeudenkäynnin aikana mies ei esittänyt minkäänlaista katumusta.

Suomessa kunniamurha onnistui

Helsingin käräjäoikeudessa on parhaillaan menossa oikeudenkäynti, jossa muslimimiestä syytetään naisen murhasta, kertoo Iltalehti. Poliisin esitutkintamateriaalin mukaan syytetty ja uhri olivat olleet aiemmin sharia-lain mukaisessa avioliitossa.

Murhasta epäillyllä miehellä oli toinenkin vaimo, jota kohtaan hänet oli vuonna 2021 määrätty lähestymiskieltoon. Vanhemman vaimon kertoman mukaan mies oli alkanut käyttäytyä väkivaltaisesti löydettyään uuden naisystävän.

Afganistanista kotoisin oleva mies vetosi puolustuksessaan islamiin. Hän oli jo ennen sharia-avioliittoa seurannut, kenen kanssa nainen liikkui. Sharialiiton jälkeen mies toivoi, että nainen ei kävisi töissä ja alkaisi pukeutua peittävästi.

Mies itse on Suomessa asuessaan työskennellyt lihamestarina. Hän kertoi kuulustelussa tappavansa työkseen lehmiä ja lampaita.

SUOMEN UUTISET