Talous kuntoon, enemmän kansallista päätösvaltaa Suomeen, tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja järjellisempää ilmastopolitiikkaa, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vastasi Iltalehden vaalitentissä, kun häneltä kysyttiin, mitä asioita hän ensiksi haluaisi Suomessa muuttaa.

Iltalehden vaalitentissä tänään vieraillut perussuomalaisten Riikka Purra sanoo, että kaikki tärkeät uudistukset nojaavat siihen, että valtion talous saadaan kuntoon, ja että Suomella on taloudellinen päätösvalta omissa käsissä.

Osa perussuomalaisten vaatimuksista ja tavoitteista on mahdollista toteuttaa hyvinkin nopeasti. Purra sanoo, että hän haluaisi ensiksi peruuttaa uuden maahanmuuttajien kotoutumislain, jota voitaisiin kutsua myös hyysäämislaiksi.

– Hallitus vei kotouttamislain läpi kauden loppusuoralla. Kotouttamislaki on epäonnistunut laki, joten peruuttaisin sen. Suomen kotouttamispolitiikkaa tulee päin vastoin viedä velvoittavampaan suuntaan Tanskan mallin mukaisesti.

Suomen etua valvottava paremmin EU:ssa

Purra sanoi myös että keskeistä seuraavalla kaudella olisi valvoa Suomen etua paremmin EU:ssa.

– EU:sta tulee meille pakkoremonttia, ennallistamisasetusta, energian vähennysdirektiiviä ja paljon muuta. Suomen tulisi EU:ssa toimia vähintään yhtä terävästi kuin Ruotsi, joka omalla EU-puheenjohtajuuskaudellaan on ilmoittanut, että ei hyväksy tällaisenaan kaikkea EU-lainsäädäntöä.

Purran mukaan suurimmat ongelmat EU:ssa liittyvät elvytyspaketin ja suvereniteettirahaston kaltaisiin toimiin ja raskaisiin vastuisiin, joita Suomella on suhteessa unioniin.

Purra huomautti myös, että Suomen EU-politiikan suurin ongelma on tällä hallituskaudella ollut se, että hallitus ei ole kyennyt ajallaan muodostamaan yhtenäisiä kantoja EU-asioihin.

– Se on aiheuttanut sen, että Suomi ei ole Brysselissä voinut edistää kantojaan. Kuulemma virkamiehistössäkin on oltu ymmällään, koska Suomen kanta ei ole ollut tiedossa.

Haitallista maahanmuuttoa on rajoitettava

Perussuomalaisille kynnyskysymys on se, että haitallista maahanmuuttoa on selvästi rajoitettava. Perussuomalaiset haluaakin viedä suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa Tanskan suuntaan, eli tavoitteena on edelleen nolla turvapaikanhakijaa.

– Tavoitteen toteutuminen riippuu monesta asiasta. Nyt esimerkiksi me autamme ukrainalaisia, he saavat täällä tilapäistä suojelua. Tilapäinen suojelu tulisi olla mahdollista myös muille turvapaikkaa hakeville, koska tällä hetkellä turvapaikka johtaa lähes aina pysyvään siirtolaisuuteen.

Perussuomalaiset ei myöskään kannata EU:n ulkopuolelta tulevaa, sosiaaliturvaan nojaavaa maahanmuuttoa eli kouluttamattoman tai vähän koulutetun väestön maahanmuuttoa.

Suomalaiset töihin kannustimilla

Suomessa on satojatuhansia vailla työtä olevia ihmisiä ja vajaatyöllistettyjä, jotka haluaisivat tehdä enemmän töitä. Iso määrä suomalaisia ei osallistu työelämään. Heidät perussuomalaiset haluaisi ottaa takaisin työelämään laajalla keinovalikoimalla.

– Tässä tulee puuttua kohtaanto-ongelmaan ja työn heikkojen kannustimien ongelmaan. Tarvitaan kannustavaa sosiaali- ja veropolitiikka. Sitä, että ihminen tulee palkallaan toimeen.

Perussuomalaiset haluaa myös alentaa verotusta, mutta Purran mukaan se on mahdollista vasta sen jälkeen kun julkisia menoja on saatu leikattua.

Suomen ammatillinen koulutusjärjestelmä on tyhjäkäynnillä ja vaatii tehostamista, jotta Suomessa on jatkossa saatavilla kotimaisia osaajia.

– Tärkeää on myös kehittää järjestelmää siihen suuntaan, että Suomessa koulutetaan nuoria niille aloille, joilla on työvoiman tarvetta, Purra sanoi.

SUOMEN UUTISET