

Perussuomalaiset sai Pirkanmaalta kaksi nuorta kansanedustajaa: Joakim Vigeliuksen ja Miko Bergbomin. / MATTI MATIKAINEN
Uusi kansanedustaja Miko Bergbom: ”Äärimmäisen kiitollinen fiilis”
Tuore kansanedustaja Miko Bergbom jakaa kiitoksia puoluejohdolle ja koko kentälle perussuomalaisten uskomattomasta eduskuntavaalituloksesta, mutta muistuttaa samalla, että uudella eduskunnalla on edessään vaikeat ajat huiman valtionvelan ja heikentyneen sisäisen turvallisuuden vuoksi.
Pirkanmaalta eduskuntaan nousi eilen Miko Bergbom huimalla 10 519 äänen tuloksella.
– Nyt on äärimmäisen kiitollinen fiilis, sekä puolueen että oman tuloksen puolesta. Luottamusta tuli nyt sen verran että se mahdollistaa politiikan tekemisen uudella tavalla, sanoo Bergbom, joka on myös Perussuomalaisen Nuorison edellinen puheenjohtaja.
Nuoret lähtivät liikkeelle
Perussuomalaiset otti eduskuntavaaleissa puolueen kaikkien aikojen parhaan tuloksen. Vaalien iso kuva oli se, että kolme suurinta puoluetta erottuivat selvästi muista. Perussuomalaiset teki kuitenkin selvästi paremman tuloksen kuin kolmanneksi jäänyt SDP.
Bergbom jakaa kiitoksia etenkin puolueen puheenjohtajalle Riikka Purralle.
– Hän on vetänyt puoluetta hienosti eteenpäin ja koko kenttä on tehnyt kovasti töitä siinä samalla. Tämä näkyy tuloksessa. Uskon myös, että nuoret lähtivät näissä vaaleissa suurin joukoin liikkeelle.
Nuorisokannatuksella onkin vankka pohja, sillä jo helmikuussa Helsingin Sanomien teettämän gallupkyselyn perusteella selvisi, että perussuomalaiset on ylivoimaisesti suosituin puolue ensimmäistä kertaa äänestävien keskuudessa.
Somevaikuttaja myös vaalien välillä
Perussuomalaiset on tavoittanut nuoria äänestäjiä etenkin sosiaalisen median kautta jaettujen videoiden avulla. Bergbom on itse aktiivinen videoiden tekijä.
Perussuomalaisten kansanedustajista etenkin Sebastian Tynkkynen on jo aiemmin tuonut vahvasti puolueen viestintään mukaan videoiden kautta esitettävän viestinnän kulttuuria, jota Bergbom on nuoremman polven poliitikkona jatkanut.
– Nopeasti jaettavien videoiden kautta äänestäjien tavoittaminen on vaivatonta. Harva nuori on aamulla varhain torilla ruokaostoksilla. Nuoret ovat – kuten koko Suomi on – nykyisin somessa, ja se mahdollistaa suurien katsojamäärien tavoittamisen. Tynkkynen on videoiden tekijänä ollut tässä edelläkävijä.
Bergbomille yhteyden pitäminen omiin äänestäjiin on tärkeää, ja siinäkin some on erinomainen viestikanava.
– Somessa jatkan kuten ennenkin, eli en ole siellä vain vaaleja ajatellen. Vastaan toki myös puhelimeen ja sähköposteihin mahdollisuuksien mukaan.
Haastavat ajat eivät lopu
Vaikka Bergbom on iloinen perussuomalaisten saamasta luottamuksesta, hän katsoo kuitenkin jo eteenpäin ja muistuttaa, että Suomella on edessään vaikeita vuosia.
– Suomen velkaantumistahti on viime vuosina ollut niin kova, että velkojen korkokulut tulevat olemaan pois kaikista kansalaisten peruspalveluista, jotka jo nyt ovat heikossa kunnossa. Demarihallitus otti miljardikaupalla velkaa, joista suuri osa ei liittynyt millään tavalla koronapandemiaan tai Venäjän aloittamaan sotaan Ukrainassa.
Myös Suomen sisäinen turvallisuus on heikentynyt.
– Suomessa on viime vuosina harjoitettu holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa, toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa, joissa on ymmärretty, että maahanmuutolle pikemminkin tarvitaan nyt lisää rajoituksia, Bergbom sanoo.
Hän nostaa myös esille ylikunnianhomoisen ilmastopolitiikan, joka on kurjistanut kansalaisten elämää monin tavoin.
– Ilmastointoilun vaikutukset näkyvät erityisesti maakunnissa korkeampina energian hintoina, ja se ärsyttää kansaa. Haastavat ajat eivät ole loppumassa.
Näissä vaaleissa haettiin blokkeja
Bergbom katsoo, että poliittinen keskustelu blokkiutui vaalien alla, ja tämä näkyy myös lopputuloksessa. PS:n taakse selvästi jäänyt SDP kasvatti eduskuntapaikkojensa määrää, mutta tämä tapahtui vasemmiston ja vihreiden kustannuksella.
– Keskustelu vaalien alla liikkui suuntaan missä haettiin asemia ”kuka leikkii kenenkin kanssa”. Toisaalta perussuomalaiset vahvistui samalla haastamaan demarien nykylinjaa. Suurien puolueiden vaalitaistelussa pienemmille ei nyt jäänyt paljoa tilaa. Demarien taakse menivät ne, jotka halusivat säilyttää edellisen hallituksen aloittaman velkarallin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ylikunnianhimoinen ilmastopolitiikka Miko Bergbom äänestäjät Some Maahanmuuttopolitiikka Julkinen talous Riikka Purra Blokkivaalit Sebastian Tynkkynen Turvallisuus Velkaantuminen SDP nuoret eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Lulu Ranne: Julkisen talouden epätasapainoa ei voi ratkaista sillä, että maahan otetaan lisää työntekijöitä, jotka tarvitsevat tukia – ”Maahanmuuttajien on tultava palkallaan toimeen”

Sanna Marin ilmoitti topakasti vastustavansa EU-yhteisvelkapaketteja – Purra: ”Ei ole uskottavaa”

Orpolla meni pasmat sekaisin – Purra huomautti, että kokoomuksen kannattajille kohtuuhintainen energia on selvästi ilmastokunnianhimoa tärkeämpää

Perussuomalaiset haluaa viedä suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa Tanskan mallin suuntaan – ”Tavoitteena nolla turvapaikanhakijaa”

Riikka Purra: Rakas Suomi, mikä on kaikkein tärkeintä

Wille Rydman: ”Hieno ilta isänmaan tulevaisuudelle”

Ruotsalaiskommentit vaalitulokseen: Virta vie oikealle – hallituksen muodostaminen saattaa kestää kuukausia

Perussuomalaisten nuorin kansanedustaja Joakim Vigelius ajaa vastuullista taloudenpitoa ja tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa: ”Näistä aion puhua seuraavat neljä vuotta”

Jorma ”Remontti-Reiska” Piisinen: ”Äänestäjiltä saatiin huikea luottamuksen osoitus”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.