Rakennusalan yrittäjä Jorma Piisinen nousi 7 118 äänen rytinällä eduskuntaan Uudeltamaalta. Osana laajempaa perussuomalaisten vaalikampanjaa Piisinen rakensi oman vaalityönsä kolmen t:n varaan, eli talous, terveys ja turvallisuus. Myös EU-parlamentin päätöksestä asettua tukemaan energiatehokkuusdirektiivin uudistamista puhuttiin paljon vaaliteltoilla.

Jorma Piisinen sanoo, että ottaa vastaan kansanedustajan paikan nöyrän kiitollisena. Hän muistuttaa, että eduskuntaan nouseminen vaatii kuitenkin kovaa jalkatyötä jokaiselta ehdokkaalta.

– Aiemmasta televisiotyöstä minulla oli jonkin verran tunnettavuutta, mutta vaalikampanjan eteen olen tehnyt todella paljon. Melkein joka viikonloppu olen ollut jossain päin Uudenmaan alueella tapaamassa äänestäjiä. Kenttätyötä siis ja myös somea, sen verran kuin sitä osaan. Äänestäjiltä saatiin nyt puolueelle huikea luottamuksen osoitus.

EU-asioissa pitäisi olla ajoissa hereillä

Piisinen rakensi oman kampanjoinnin kolmen t:n varaan, eli talous, terveys ja turvallisuus. Näiden lisäksi maaliskuussa mukaan puheenaiheeksi tuli myös EU-parlamentin päätös asettua tukemaan energiatehokkuusdirektiivin uudistamisesta.

– Siitä olen saanut puhua oikeastaan koko ajan, eli mitä päätös merkitsee kotimaiselle omakotitaloasujalle ja ylipäätään suomalaisille, Piisinen sanoo.

Hän pitää EU-parlamentin hyväksymää ehdotusta järjettömänä muun muassa siksi, että ehdotus merkitsisi toteutuessaan aivan valtavia pakkoremontteja sellaisillekin rakennuksille, joille ei jatkossa ole mitään käyttöä.

– Näissä asioissa pitäisi olla tarkempana ja hereillä oikeaan aikaan. Viestiä pitäisi viedä reippaammin EU-parlamenttiin Suomen mepeille, että he paneutuisivat paremmin asioihin ja ajattelisivat suomalaisten etua. Ettei kävisi aina niin, että suomalaisille epäedulliset päätökset hyväksytään kauniisti hymyilemällä.

Ympäristövaliokunta kiinnostaisi

Piisinen on jo Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu sekä myös Järvenpään valtuuston jäsen. Kansanedustajan tehtävä on uusi. Piisinen ei ole miettinyt tulevaa eduskunnassa muuten kuin että toiminta ympäristövaliokunnassa kiinnostaisi häntä.

– Omaa vahvaa osaamisaluettani on tietenkin rakentamiseen ja remontointiin liittyvät asiat. Asiat kuitenkin selviävät ajallaan, ja nähtäväksi myös jää, onko perussuomalaiset mukana hallituksessa vai jäämmekö oppositioon. Jos jäämme hallituksen ulkopuolelle, sitten aletaan vääntämään hallituksen esitysten sisällöstä.

SUOMEN UUTISET