Perussuomalaiset eroaa monilla tavoilla muista puolueista, joista yksi on se, että perussuomalaiset ei halua käyttää veronmaksajien rahaa eliitin unelmien toteuttamiseen. Vanhoista puolueista poiketen perussuomalaisuuden lähtökohta ei ole hakea hyväksyntää ja kiitosta siitä, kun veronmaksajan rahaa kaadetaan miljardikaupalla hyviin tarkoituksiin maailmalla. – Me haluamme huolehtia erityisesti tästä maasta, Purra kuvasi perussuomalaisten linjan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puhui vaalipäivän aattona Uudellamaalla. Purra muistutti, että näissä vaaleissa valitaan poliittisia päätöksentekijöitä, joiden tärkein tehtävä on puolustaa tätä maata ja sen kansaa.

– Sama linjaus on myös perussuomalaisen politiikan ytimessä. Meidän mielestämme se ei ole edes radikaalia tai jotain sellaista mitä pitäisi hävetä – mielestämme Suomessa kaikkien puolueiden pitäisi ajatella näin.

Suomen ja suomalaisuuden puolustaminen oli arkipäivän politiikkaa vielä muutama vuosikymmen sitten mutta nyt suunta on toinen, Purra kuvasi.

– Tämä näkyy kaikessa. Perussuomalaisille sanotaan että tässä julkisen talouden tilanteessa emme olisi valmiita säästämään oikeista paikoista. Näin meille on sanonut eräs puolue, joka ei tunnista niitä arvoja joita me pidämme esillä.

Suomalaisia voi puolustaa talouspolitiikan keinoilla

Purra muistutti, että suomalaisten puolustaminen ei ole abstraktia, vaan hyvin konkreettista toimintaa, jota voi tehdä esimerkiksi talouspolitiikassa.

– Eduskunnan hyväksymä, hallitukselta tullut valtion budjetti kertoo siitä, mihin priorisoidaan ja mikä on tärkeintä. Jos ehdolla oleva poliitikko ei osaa sanoa kumpi on tärkeämpää: sotepalvelut suomalaisille vai se, että veronmaksajan rahoja heitellään ulkomaille sinne tänne. Itse kukin voi miettiä, onko sellainen poliitikko äänen arvoinen.

– Pelkästään tällä kaudella on ollut kaksi isoa kriisiä, joihin on mennyt paljon veronmaksajan rahaa. On jouduttu tukemaan yrittäjiä, energiamaksujen maksajia ja sotepuolta. Siitä huolimatta rahaa riittää valtavan paljon aina myös jonnekin muualle. Se kertoo siitä että priorisoinneissa ei ole onnistuttu – eikä onnistuta jatkossakaan ellei siirrytä perussuomalaiselle linjalle.

Perussuomalaisille Suomi ei ole säästökohde

Samaan aikaan, kun kokonaisveroaste on reilusti yli 40 prosenttia ja keskituloinen palkansaaja maksaa itsensä kipeäksi, tärkeimmät palvelut eivät toimi.

– Monilla paikkakunnilla, varsinkin kaupungeissa, sotesektori on kriisiytynyt. Ongelmia on kouluissa, sisäisessä turvallisuudessa ja tiestön kunnossa. Meillä on valtavasti infrahankkeita, joihin tarvitaan rahaa. Löytyy siis vaikka mitä palveluita ihan omassa lähiympäristössämme, jotka vaativat toimenpiteitä. Meidän mielestämme säästökohteet eivät ole Suomessa, vaan jossain muualla, Purra sanoi.

Hän huomautti, että nykyisillä koroilla pelkästään yksi tällä kaudella tehty EU-elvytytyspaketti maksaa tuleville veronmaksajille yli 10 miljardia euroa.

– Suomen vastuut EU:lle ovat tällä hetkellä jo noin 60 miljardia euroa, mutta vaikka summat ovat näin valtavia, yhdessäkään median puheenjohtajien vaalitentissä ei edes puhuttu koko asiasta. Sen sijaan on puhuttu siitä, säästetäänkö suomalaisen perusetuuksista 100 miljoonaa tai säästetäänkö jostain tärkeästä infrahankkeesta. Asenne on se, että EU-rahoista, maahanmuutosta tai ilmastotoimista ei edes saisi puhua.

Julkisen talouden suunnitelmassa hiilineutraaliin Suomeen on varattu jopa kahdeksan miljardia euroa, mutta sekään ei ole käytännössä edes noussut puheenaiheeksi

– Tähän asti meille on esitetty, että maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka ei maksa mitään, vaan se on kuin kultaa sataisi taivaalta, jos vain mennään mukaan. Asia ei kuitenkaan ole näin, sillä kaikki maksaa.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Perussuomalaiset ei vastusta ilmastotoimia eikä vähättele asiaa, mutta perussuomalaiset puhuu asioiden tärkeysjärjestyksestä, Purra korosti.

– Suomen ei pidä tehdä enempää eikä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa kuin muidenkaan maiden toimet ovat. Emme siis halua Suomea Kiinan tasolle, vaan esimerkiksi Ruotsin ja Saksan tasolle. Kaikkiin näihin asioihin menee valtavasti veronmaksajan rahaa. Perussuomalaisuuden lähtökohta ei kuitenkaan ole se, että me haluamme muilta hyväksyntää ja kiitosta siitä, kun olemme taas antaneet rahaa jonnekin. Me haluamme huolehtia erityisesti tästä maasta.

– Rakas Suomi. Huomenna teillä on taas mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten tätä maata johdetaan seuraavat neljä vuotta. Kyse on tavoitteista ja linjasta suomalaisten hyväksi. Mikä on tärkeää – ja mikä on kaikkein tärkeintä.

SUOMEN UUTISET