Karkotuspäätöksen saanut maahanmuuttaja tuhosi ranskalaisen pikkutytön ja hänen läheistensä elämän. Murha on saanut ranskalaisten tunteet kuohumaan ja aallot ylettyvät Pohjolaan asti. Maahanmuuttajat ovat yliedustettuina vakaviin väkivaltarikoksiin syyllistyneissä ja siitä ei saa vaieta, vaaditaan jo Svenska Dagbladetinkin pääkirjoitussivulla.

– Tunsin hänet hyvin; kiltti, pikkuisen outo pikkutyttö ja hyvin läheinen vanhemmilleen. Hänen kohtalonsa saa sydämeni murtumaan.

Näin purkaa tuntojaan murhatun 12-vuotiaan Lola Davietin naapuri Le Figaro-lehdessä. Lolan ruumis löytyi matkalaukusta. Häntä oli kidutettu, hänet oli raiskattu ja pikkutytön kurkku oli leikattu auki. Todennäköisesti Lola oli kidnapattu markalla koulusta kotiin Pariisin työläiskaupunginosassa.

Vangittu tuli maahan opiskeluviisumilla

Murhasta epäillään 24-vuotiasta algerialaisnaista, joka oli saanut karkotuspäätöksen. Avunannosta murhaan on vangittu 43-vuotias mies, joka tiettävästi oli auttanut naista ruumiin kuljettamisessa.

Vangittu nainen tuli Ranskaan kuusi vuotta sitten tilapäisellä opiskeluviisumilla. Ilmeisesti opiskelut eivät sujuneet, koska hän sittemmin sai karkotuspäätöksen. Naisella oli tiettävästi mielenterveydellisiä ongelmia. Karkotus Ranskasta toteutuu tosin vain yhdessä tapauksessa kymmenestä ja näin on nimenomaan algerialaisten kohdalla.

Maahanmuuttajien väkivaltarikollisuus yleinen ilmiö

Toimittaja ja juristi Paulina Neuding ottaa Svenska Dagbladetin pääkirjoitussivulla esille vastaavan tapauksen Skellefteåsta viime kesältä: tuolloin 8-vuotias tyttö raiskattiin ja yritettiin murhata.

– Maahanmuuttajat ovat niin Ranskassa kuin Ruotsissakin voimakkaasti yliedustettuina seksuaalirikoksissa ja vakavissa väkivaltarikoksissa. Tämä on mitä suurimmassa määrin poliittinen kysymys, Neuding kirjoittaa.

Neudind muistuttaa feministiaktivisti Ayaan Hirsi Alin pakolaiskriisin vuotta 2015 käsittelevästä teoksesta, jossa kartoitettiin maahanmuuttoaallon vaikutusta seksuaalirikollisuuteen.

Tehdessään tutkimustyötä kirjaansa varten Ayaan Hirsi Alille selvisi kaksi asiaa: maahanmuuttajien yliedustus seksuaalirikollisissa on yleiseurooppalainen ilmiö, ja tästä kärsivät varsinkin naiset ja lapset. Erityisesti laittomasti maanosassa asuvat saattavat tehdä vakavia rikoksia, koska he eivät näe itselleen tulevaisuutta Euroopassa.

Rikosten uhrit maksavat vaikenemisen hinnan

Neudingin mukaan Ruotsin feministiseen ulkopolitiikkaan ei ole koskaan sisältynyt kysymystä siitä, mikä vaikutus maahanmuutolla oli naisten asemaan Euroopassa. Feministinen sisäpolitiikkakin väisti saman ongelman.

– Ongelman arkaluonteisuuteen on varmasti syynä riski siitä, että yksittäisestä rikoksesta syytetään koko saman kansallisuuden omaavaa yhteisöä. Hiljaisuus maahanmuuton vaikutuksista rikollisuuteen on kuitenkin väärin ja hinnan maksavat rikosten uhrit, Neuding muistuttaa.

– Jokainen menetetty ihmishenki on tragedia itsessään ja jotkut kantavat vastuun yhteiskunnasta, joka on huolissaan vääristä asioista. Emme saa unohtaa Lolaa, joka ei koskaan saanut tulla koulusta kotiin.

SUOMEN UUTISET