Rikollisen arabiklaanin johtohahmo sai Saksasta lentävän lähdön takaisin kotimaahansa, mutta nyt mies vannoo, ettei aio jäädä Libanoniin vaan palaa Saksaan ensi tilassa. Arabitaustaiset rikollisklaanit ovat ”kotoutuneet” Saksaan niin hyvin, että ovat onnistuneet luomaan sinne aivan oman rinnakkaisyhteiskuntansa.

Marraskuun alussa Saksan liittovaltion poliisin terrorisminvastainen erikoisyksikkö GSG 9 teki näyttävän iskun Berliinin keskustassa sijaitsevaan kahvilaan, kertoo Faz-lehti. Iskun kohteena oli Abdallah Abou-Chaker, 40, joka kuuluu erään Berliinissä vaikuttavan arabiklaanin johtoportaaseen.

Kiinnioton jälkeen Abdallah Abou-Chaker laitettiin autoon, joka kuljetti hänet odottamassa olleen helikopterin luokse. Helikopterilla matka jatkui lentokentälle, jossa odotti tilaussuihkukone valmiina kuljettamaan libanonilaismiehen takaisin Libanoniin.

Lentävä lähtö onnistui vihdoinkin

Abou-Chaker sai siis kirjaimellisesti lentävän lähdön Saksasta. Paperitonta libanonilaismiestä on yritetty karkottaa jo useaan otteeseen, mutta Libanonin valtio ei ole suostunut ottamaan häntä vastaan vedoten siihen, että hänen kansalaisuudestaan ei ole varmuutta. Nyt karkotus kuitenkin onnistui.

Saksassa Abdallah Abou-Chaker on viettänyt yhteensä kymmenen vuotta vankilassa tuomittuna muun muassa parituksesta, kiristyksestä ja huumeiden salakuljetuksesta. Hänen epäillään syyllistyneen lukuisiin muihinkin rikoksiin.

”Ins’Allah, palaan pian”

Nyt Abou-Chaker on siis Libanonissa, jossa hän vietti ensimmäisen viikon yhteissellissä Beirutin lentokentälle. Vapaaksi päästyään mies siirtyi asumaan hotelliin ja laittoi asianajajansa laatimaan valitusta karkotuspäätöksestä.

Instagram-postauksiensa perusteella Abou-Chaker ottaa elämän rennosti Libanonissa, kahviloissa istuen ja vesipiippua poltellen. Hän kuitenkin vannoo palaavansa Berliiniin pian.

– Ins’Allah, palaan pian, Abdallah Abou-Chaker kirjoittaa.

Rikollisklaanien jäsenet ovat sukua toisilleen

Abou-Chakerin klaani on Remmon klaanin ohella tärkeimpiä Berliinissä toimivia arabitaustaisia rikollisryhmiä. Näiden rikollisklaanien toiminta perustuu pitkälti siihen, että niiden jäsenet ovat sukua toisilleen. Sukulaista on vaikeampi vasikoida poliisille. Abdallah Abou-Chaker on klaanin johtajana pidetyn Arafat Abou-Chakerin serkku.

Klaanin johtajaa Arafat Abou-Chakeria ja hänen kolmea veljeään vastaan on Berliinissä meneillään oikeudenkäynti, joka on jatkunut jo yli kaksi vuotta. Jutussa on kyse vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja miljoonien eurojen summan kiristämisestä.

Rikosten uhri on Bushido-nimellä tunnettu gangstarap-artisti, jonka managerina Arafat Abou-Chaker aiemmin toimi. Ihan oikean gangsterin kanssa hengailu antoi gangstarapparille katu-uskottavuutta, mutta myöhemmin miehille tuli pahoja erimielisyyksiä, joita ratkottiin muun muassa lyömällä rapparia pullolla päähän.

Berliinin poliisin mukaan kaupungissa toimii noin 400 klaanirikollista. Arabiklaanit syyllistyvät yli tuhanteen rikokseen vuodessa. Rikokset ovat pääosin varkauksia, ryöstöjä ja huumerikoksia. Tekijät ovat yleensä 18-25-vuotiaita arabitaustaisia miehiä.

SUOMEN UUTISET