Syyrialaisperheen perheenyhdistäminen johti perhehelvettiin Saksassa. Isoveli pahoinpiteli siskoaan sadistisesti kuukausien ajan ja lopulta myös raiskasi pikkusiskonsa, ennen kuin viranomaiset puuttuivat asiaan.

Pikkusiskonsa raiskauksesta tuomittu, tällä hetkellä 21-vuotias mies tuli Saksaan Syyriasta vuonna 2015, kertoo Frankfurter Allgemeine -lehti. Hän on ollut tuolloin 14-15-vuoden ikäinen, joten hän on todennäköisesti saapunut Saksaan yksin tulleena, alaikäisenä turvapaikanhakijana vuoden 2015 suuren turvapaikanhakijavyöryn mukana.

Vuonna 2021 perheenyhdistäminen onnistui ja nuori mies sai vihdoinkin koko perheensä Saksaan. Vanhemmat ja viisi muuta sisarusta asuivat vastaanottokeskuksessa Schwäbisch Gmündissä. 21-vuotias pyysi pikkusiskonsa mukaan 150 kilometrin päässä sijaitsevaan Konstanziin auttamaan häntä muutossa.

Sadistista kidutusta ja raiskauksia

Muuton jälkeen pikkusisko jäi asumaan 21-vuotiaan veljensä kanssa samaan soluasunnon huoneeseen. Silloin pahoinpitelyt alkoivat. Syytteen mukaan tammikuun ja toukokuun 2022 välisenä aikana isoveli löi 18-vuotiasta pikkusiskoaan lähes päivittäin. Bild-lehden tietojen mukaan isoveljellä oli tapana sitoa siskonsa kädet ja tukkia hänen suunsa rätillä.

Hän hakkasi pikkusiskoaan sähköjohdolla ja poltti tätä kuumennetulla veitsenterällä. Myöhemmin hän kaatoi palovammojen päälle sitruunahappoa tuottaakseen pikkusiskolleen lisää kipua. Lopulta toukokuussa hän raiskasi pikkusiskonsa viitenä iltana.

– Hän syytti minua kaikesta, mikä häntä harmitti. Hän purki kaiken vihansa minuun, kertoi pikkusisko poliisille kuulusteluissa.

Oikeudessa pikkusisko käytti oikeuttaan olla todistamatta veljeään vastaan. Mies tuomittiin viidestä raiskauksesta, neljästä kymmenestä tavallisesta pahoinpitelystä ja kymmenestä törkeästä pahoinpitelystä neljän ja puolen vuoden vankeuteen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Vanhemmat kiistivät tietäneensä

Mies jäi kiinni, kun hänen vanhempiensa asumaan vastaanottokeskukseen jouduttiin soittamaan poliisit miehen pahoinpidellessä nuorempia sisaruksiaan. Vanhemmat kiistivät tietäneensä pahoinpitelyistä tai raiskauksista mitään.

Isoveli oli aina kertonut heille, että pikkusiskon on hyvä olla hänen luonaan. Myöskään samassa yhteisasunnossa asuneet kämppikset eivät olleet huomanneet mitään erikoista.

Ei yksittäistapaus

Kyseessä ei valitettavasti ole yksittäistapaus. Frankfurter Allgemeine -lehti kertoo, että pelkästään Baden-Württembergin osavaltiossa on vuodesta 2018 lähtien tapahtunut kaksitoista sellaista raiskausta, jossa veli on raiskannut siskonsa.

Koko Saksan rikostilastoissa 34 naista joutui veljensä raiskaamaksi vuonna 2021.

SUOMEN UUTISET