Yksi ihminen kuoli ja useat haavoittuivat terrori-iskussa Pariisissa lauantaina. Epäillyllä on radikaali islamistinen tausta ja hän on ollut turvallisuusviranomaisten seurannassa. Murha kiristänee väestöryhmien välisiä jännitteitä Ranskassa entisestään.

Saksalaisturisti kuoli ja ainakin kaksi muuta haavoittui veitsellä ja vasaralla aseistautuneen miehen hyökkäyksessä Eiffel-tornin läheisyydessä Pariisissa lauantai-iltana. Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin mukaan hyökkäyksessä sai surmansa Filippiineillä syntynyt Saksan kansalainen.

Terroristi aloitti hyökkäyksenä käymällä ensin saksalaisturistin ja tämän vaimon kimppuun. Taksinkuljettaja keskeytti pahoinpitelyn, jonka jälkeen hyökkääjä pakeni Seinen toiselle puolelle ja löi vielä yhtä turistia vasaralla. Poliisi pysäytti miehen pian tämän jälkeen etälamauttimella.

Epäillyllä radikaali islamistinen tausta

Viranomaisten mukaan epäilty on tunnettu radikaalina islamistina, ja hänellä on ollut mielenterveyden häiriöitä. Mies oli toistanut ”Allahu Akbar”-huutoa ennen pidätystään, kertoo Le Monde-lehti.

Epäilty on Ranskan kansalainen ja syntynyt vuonna 1997. Poliisin mukaan mies oli kertonut, ettei voi sietää muslimien tappamista ”Afganistanissa ja Palestiinassa”.

Epäilty oli saanut vuonna 2016 neljän vuoden vankeustuomion epäonnistuneen terroristisen teon suunnittelusta ja hän oli turvallisuusviranomaisten tarkkailulistalla radikaalina islamistina.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron lähetti viestipalvelu X:ssä osanottonsa ”terroristi-iskussa” kuolleen omaisille ja läheisille. Hän kiitti turvallisuusviranomaisia nopeasta toiminnasta ja ilmoitti kansallisen terrorismin vastaisen yksikön ottavan tapauksen tutkinnan hoitoonsa.

SUOMEN UUTISET