Puukotuksia, ampumisia ja muita raakoja väkivaltaisia hyökkäyksiä on tehty viimeisten viikkojen aikana Suomessa, Euroopassa ja muuallakin maailmassa kasvavissa määrin. Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja ja lakivaliokunnan jäsen Ari Koponen pitää tekojen kasvavaa määrää erittäin huolestuttavana ja kaikkia täysin tuomittavina.

– Teot ovat kuvottavia ja yksiselitteisen väärin. Meidän täytyy niin maiden sisällä kuin yhteistyöllä ympäri maailmaa pystyä vähentämään väkivaltaa, Ari Koponen painottaa.

Koposen mukaan sisäinen turvallisuus ja väkivallan torjunta otetaan hyvin vakavasti ja ehkäiseviä toimenpiteitä tehdään hallituksen toimesta. Koulutus lisää hyvinvointia ja siihen panostaminen on mitä parasta ennaltaehkäisevää toimintaa.

Kiusatun asemaa parannetaan

Kouluissa myös kurikeinoja lisätään ja kiusatun asemaa parannetaan, viranomaisyhteistyötä ja Ankkuri-toimintaa edistetään sekä kriminaalipolitiikkaa kiristetään. Hallitus on lisäksi erikseen panostanut koulunuorisotyöhön rahallisesti.

– Väkivaltaa ei koskaan saada kokonaan kitkettyä, mutta kaikki mahdollinen sen minimoimiseksi on tehtävä. Ei ole olemassa yhtä yksittäistä ratkaisua ongelman poistamiseksi, mutta kaikki oikeaan suuntaan vievät toimet on tehtävä ihmisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi, Koponen sanoo.

SUOMEN UUTISET