Perjantaina 14.6. uutisoitiin edellisenä iltana tapahtuneesta puukkohyökkäyksestä. Kansallissosialistitaustainen puukottaja kohdisti iskunsa alaikäiseen ulkomaalaistaustaiseen poikaan. Tänään 19.6. on uutisoitu uudesta puukkohyökkäyksestä, jonka kohteena on jälleen ulkomaalaistaustainen. Tekijä on puolestaan alaikäinen.

– Toivon uhreille pikaista toipumista. Suomessa kaikkien on voitava olla turvassa, oikeusministeri Leena Meri sanoo.

Erityisesti nuorten väkivaltarikollisuus on lähtenyt hälyttävään kasvuun koko maassa. Trendi on ollut kasvava ja raaistuva jo useamman vuoden ajan. Tässä huhtikuussa oikeusministeriössä käynnistettiin poikkihallinnollinen monen ministeriön yhteistyönä toteutettava nuoriso- ja jengirikollisuuden toimenpideohjelma, jolla tähän kehitykseen puututaan.

Lakien kiristäminen ajankohtaista

Toimenpidekokonaisuuksia on 9 erilaista, joissa keinot puuttua rikollisuuteen ovat koko yhteiskunnan kattavia pehmeitä ja kovia keinoja perheiden varhaisen vaiheen tuesta rangaistusten kiristämiseen. Esimerkiksi teräaseiden käyttö on yleistynyt väkivaltarikollisuudessa, ja jo hallitusohjelmassa on päätetty korottaa rangaistuksia vaarallisen esineen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen eli esimerkiksi puukon hallussapidosta.

Lisäksi oikeusministeriö myöntää valtionavustusta vakavan nuorisorikollisuuden, katujengi-ilmiön ja väkivaltaisen radikalismin torjuntaan. Oikeus- ja sisäministeriössä on laajasti hankkeita Suomen turvallisuustilanteen parantamiseksi.

– Tällaiset teot osoittavat, että perussuomalaisten pitkään vaatima viranomaisten resurssointi ja lakien kiristäminen on erityisen ajankohtaista, oikeusministeri Meri kommentoi.

Suomen Uutiset