Oulun Valkea-kauppakeskuksessa on tapahtunut lyhyen ajan sisällä jo toinen puukotus.

Poliis kertoi eilen illalla ottaneensa henkilön kiinni, jota epäillään lyöneen toista henkilöä teräaseella kauppakeskus Valkean tiloissa Oulussa. Mediatietojen mukaan alaikäinen poika hyökkäsi nuoren ulkomaalaistaustaisen miehen kimppuun ja puukotti tätä useita kertoja ylävartaloon. Uhri pääsi pakenemaan tilanteesta, hänelle annettiin välitöntä ensiapua, eikä hän ole hengenvaarassa.

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista kertoo, että tapauksessa on viitteitä viime torstaina tapahtuneeseen toiseen puukotukseen, joka niin ikään tapahtui Valkea-kauppakeskuksessa. Asiasta kirjoittaa muun muassa Iltalehti.

PS-puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi tapahtunutta tuoreeltaan: ”Oulussa on jälleen tapahtunut järkyttävä väkivallanteko. Ensimmäisten tietojen mukaan sen motiivi on rasistinen. Tällaista ei voi hyväksyä. Lapsia ja nuoria on jatkuvasti väkivallan sekä uhreina että tekijöinä. Suomen on oltava turvallinen maa kaikille asukkailleen.”

Oululainen PS-kansanedustaja Jenna Simula on tyrmistynyt väkivallanteosta. Hän kirjottaa:

”Poliisin mukaan myös eilisessä puukotuksessa Oulussa voi olla kyseessä ulkomaalaisvastainen motiivi. Tekijä alaikäinen, uhri ulkomaalaistaustainen. Viitteitä siitä, että teko olisi kopioitu viime torstaisesta. Vetää sanattomaksi.

Mietin pitkään, mitä kirjoittaisin, koska en oikeastaan koe, että mitkään sanat olisivat riittäviä kuvaamaan sitä tunneskaalaa, mikä mielessä pyörii, kun väkivaltaa kohdistetaan ihmiseen hänen ulkomaalaistaustan, uskonnon tai esimerkiksi mielipiteen takia. Ei ole väliä, onko tekijä äärioikeistoa, -vasemmistoa tai radikaali-islamisti.

Perussuomalaisten viesti turvallisesta Suomesta tarkoittaa turvallista Suomea, jossa kaikki väkivalta on pyrittävä kitkemään ja rikoksista tulee seurata yleisen oikeustajun mukainen rangaistus. Linjana on ollut jo pitkään kiristää väkivaltarikosten tuomioita ja se koskee kaikkea väkivaltaa.”

SUOMEN UUTISET