Oulussa on tapahtunut useampi puukotus lähipäivinä. Perussuomalaisten poliisikansanedustajien mukaan väkivaltaan on vastattava tiukoin toimin. Edustajien mukaan poliisien määrän lisääminen on osa ratkaisua. Myös sisäministeri Mari Rantasen esitys viranomaisten toimivaltuuksien lisäämisestä saa kiitosta.

– Väkivalta on raaistunut. Julkisilla paikoilla kannetaan nykyään teräaseita mukana. Tällä hetkellä poliisilla ei ole mahdollisuutta tutkia ihmisten reppuja, ellei epäily rikoksesta täyty. Oikeus tutkia reppuja ja laukkuja ennaltaehkäisi väkivallantekoja, perussuomalaisten poliisikansanedustajat Veijo Niemi, Mira Nieminen, Rami Lehtinen ja Anne Rintamäki kertovat.

Poliisien määrää lisätään

Hallitusohjelman mukaisesti poliisien määrää lisätään 8 000 henkilötyövuoteen vaalikauden loppuun mennessä.

– Panostus kohdistuu operatiiviseen toimintaan. Lisäksi vähennetään hallinnollisia käytäntöjä ja puretaan byrokratiaa. Hallitus varmistaa, että poliisilaki, pakkokeinolaki ja esitutkintalaki tukevat rikostorjuntaa riittävällä tavalla. Järjestäytynyttä rikollisuutta torjutaan ja tietojenvaihdon esteitä rikostorjunnassa poistetaan, kansanedustajat luettelevat.

– Laajennetaan keskusrikospoliisin tekemä exit-toiminta kattamaan järjestäytyneen rikollisuuden ja väkivaltaisen ääriajattelun lisäksi myös katujengien jäsenet.

Suomen Uutiset