Rikollisjengit rekrytoivat lasten lisäksi myös naisia palkkamurhaajiksi. Norrköpingissä syytteen on saanut nuori nainen, jonka epäillään surmanneen yhdellä päähän ammutulla laukauksella 17-vuotiaan nuorukaisen keskellä katua. Poliisin mukaan rikoksen kuvio on tuttu kautta maan.

20-vuotias nainen on saanut syytteen joulukuussa Norrköpingissä tehdystä murhasta, jonka epäillään liittyvän jengien välienselvittelyihin.

Naista epäillään myös marraskuisesta murhayrityksestä. Tuolloin oven läpi ammuttiin asuntoon, jossa tapahtumahetkellä oli kahdeksan ihmistä, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Naisella ei ole rikosrekisteriä, hänen yhteytensä jengisotaan ovat arvoitus ja hän kiistää kaikki syytteet.

Yksi laukaus suoraan päähän

Viime vuonna juuri joulun alla nainen houkutteli syytteen mukaan 17-vuotiaan nuorukaisen kuulokeostoksille Blocket-kauppapaikan ilmoituksen avulla. Tapaaminen oli sovittu ratikkapysäkille.

Poliisin mukaan ilmoitus oli puhdas ansa. Kun nuorukainen saapui tapaamispaikalle, nainen ampui tätä välittömästi päähän.

Murhaaja pakeni paikalta, mutta hän tallentui valvontakameroiden kuviin. Nainen vangittiin poissaolevana. Poliisi sai hänet kuitenkin kiinni uudenvuodenpäivänä. Kamerakuvien lisäksi poliisilla on hallussaan naisen viestejä, joissa sovitaan muun muassa eri tekoihin liittyvistä maksuista.

Palkkatappajat asialla kautta maan

Sota kahden Norrköpingiläisjengin väillä roihahti täyteen paloon viime syksynä. Tuolloin nyt murhasta epäilty nainenkin joutui ensimäistä kertaa tekemisiin poliisin kanssa tappelunujakan yhteydessä.

– Sitä ennen minulla tai tiedustelulla ei ollut pienintäkään aavistusta kyseisestä henkilöstä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Staaf.

– Kuvio on sama kuin muissakin ampumisissa ympäri maan. Joku palkataan tekemään likainen työ.

SUOMEN UUTISET