Ruotsissa rikollisjengit värväävät nuoria maahanmuuttajia palkkatappajikseen. Ruumiita tulee, mutta aina luodit eivät osu oikeaan kohteeseen. Viime lokakuussa nuori palkkamurhaaja ampui äidin läpi osuen myös kaksivuotiaaseen tyttäreen, jota äiti piti sylissään. Tappaja oli valinnut sukunimen perusteella kohteekseen väärän perheen, jolla ei ollut jengiyhteyksiä.

Ruotsissa käydään oikeutta viime lokakuussa eteläisessä Tukholmassa tapahtuneesta palkkamurhasta, jossa 16-vuotias nuorukainen tunkeutui yöllä lapsiperheen kotiin Västbergassa ampuen alakerrassa olleen isän kuoliaaksi. Asiasta on uutisoinut muun muassa Expressen-lehti.

Perheenisän ammuttuaan nuori palkkamurhaaja meni talon yläkertaan, jossa meteliin herännyt äiti piti nuorempaa tytärtään sylissään. Nuorukainen komensi äidin kääntymään selin. Kun perheenäiti kääntyi, nuorukainen ampui häntä selkään.

Luoti meni äidin läpi ja lävisti kaksivuotiaan tyttären sylissään pitämän Nalle Puh -pehmolelun raapaisten haavan myös pikkutytön vatsaan. Äiti kykeni maksaan osuneesta ampumahaavasta huolimatta soittamaan apua. Hän jäi hengenvaarallisesta haavastaan huolimatta henkiin.

Väärä perhe kohteena

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että lievästä kehitysvammaisuudesta kärsivä nuori ammattitappaja oli hyökännyt väärän perheen kotiin. Perheellä on sama sukunimi kuin eräällä jengikytköksiä omaavalla miehellä, mutta he eivät ole tälle mitään sukua.

Ruotsissa ihmisten kotiosoitteet löytyvät helposti julkisista nettitietokannoista, mutta saman nimisiä voi olla monta. Kyse voi olla myös rikollisjengin ”torpedolleen” hankkiman taksikuskin puutteellisesta ammattitaidosta.

Liittyy Foxtrot-jengin sisäisiin välienselvittelyihin

Syyttäjän mukaan henkirikokset liittyvät kurditaustaisten rikollisten Foxtrot-jengin sisäisiin välienselvittelyihin. Poliisin mukaan jengiläiset tekivät viime syksynä parin kuukauden kuluessa kymmeniä väkivaltarikoksia, joiden tuloksena oli yhteensä kolmetoista kuolonuhria.

Västbergan murhaa seuranneena yönä Tullingen lähiössä ammuttiin kaksi naista kuoliaaksi. 16-vuotiasta epäillään myös näistä murhista. Rikoskokonaisuudessa ovat 16-vuotiaan lisäksi syytettyinä 15-vuotias poika, 16-vuotias tyttö ja 22-vuotias mies, jolla on Expressen-lehden mukaan yhteyksiä kurdien Bro-katujengiin.

15-vuotias värväsi 16-vuotiaan palkkamurhaajaksi

Syytteessä olevan 15-vuotiaan arvellaan värvänneen 16-vuotiaan tuttunsa palkkamurhaajaksi. Nuorukaiset olivat olleet samassa koulukodissa huostaanotettuina. Kummallakin oli rikostaustaa jo ennen huostaanottoa.

Nuorempi poika lähti ensimmäisenä karkuun koulukodista ja ajoi taksilla Tukholmaan. Sieltä hän lähetti 16-vuotiaalle, lievästi kehitysvammaiselle kaverilleen viestin, että nyt olisi palkkamurhaajan hommia tarjolla. Palkkioksi hän lupasi 150 000 kruunua (13 000 euroa) per ruumis.

Niinpä 16-vuotiaskin päätti lähteä hatkaan koulukodista ikkunan kautta ja matkusti Tukholmaan luodakseen itselleen uran hyväpalkkaisena ammattitappajana. Työnäytteenä oli kolme murhaa kahdessa yössä.

Murhapalkkiolla merkkivaatteita ja hajuvettä

16-vuotias saatiin kiinni melko pian murhien jälkeen, joten hän ei välttämättä ehtinyt saada luvattua palkkiota työstään. ”Headhunterina” toiminut 15-vuotias sen sijaan sai ainakin osan rahoista.

Nuori kykyjenmetsästäjä laittoi saamansa rahat heti kiertoon. Hän meni tyttöystävänsä kanssa shoppailemaan yli 20 000 kruunun edestä. Itselleen nuorukainen osti Bossin merkkivaatteita. Tyttöystävä sai korkokengät, hajuvettä ja seksikkäitä alusvaatteita.

Valitettavasti nuori pari ei ehtinyt nauttia ostoksistaan rauhassa, vaan heidät otettiin kiinni samana iltana. 15-vuotiasta poikaa syytetään yllyttämisestä murhaan ja 16-vuotiasta tyttö avunannosta murhaan.

SUOMEN UUTISET