Kaksi laittomasti rajan yli tullutta venezuelalaista on vangittu epäiltyinä 12-vuotiaan tytön surmasta Texasissa. Tämä ja muut laittomasti maahan tulleiden tekemät henkirikokset nousevat varmasti esille torstaina pidettävässä presidentinvaalien ensimmäisessä vaaliväittelyssä.

Toissa maanantaina Houstonissa Texasissa aamulla töihin menossa ollut nainen huomasi joessa lapsen ruumiin. Ruumis oli 12-vuotias Jocelyn, joka oli edellisenä iltana livahtanut kotoaan tapaamaan poikaystäväänsä.

Ennen poikaystävänsä tapaamista hän oli kuitenkin törmännyt kaupassa kahteen turvapaikanhakijaan, jotka saivat jollain tekosyyllä houkuteltua tytön mukaansa. Miehet veivät Jocelynin sillan alle, jossa he viipyivät kahden tunnin ajan.

Syyttäjän mukaan miehet sitoivat tytön ja riisuivat hänen housunsa. Tyttö kärsi kahden tunnin aikana lukuisia vammoja. Lopuksi miehet kuristivat hänet kuoliaaksi ja heittivät ruumiin jokeen.

Venezuelalaismiehet ylittivät rajan laittomasti

Surmasta epäiltyinä on vangittu kaksi laittomasti maahan tullutta venezuelalaismiestä, kertoo New York Post -lehti. Vanhempi miehistä on 26-vuotias. Hän ylitti rajan El Pasossa toukokuun lopulla. Hänelle laitettiin nilkkapanta, jonka oli määrä seurata hänen sijaintiaan kolmen viikon ajan. Mies leikkasi nilkkapannan pois kaksi päivää sen jälkeen, kun surmatun tytön ruumis oli löytynyt.

21-vuotias mies ylitti laittomasti rajan El Pasossa maaliskuussa. Myös hänelle asennettiin nilkkapanta, mutta se poistettiin toukokuussa, kun viranomaiset olivat selvittäneet, että hänellä ei ole rikosrekisteriä.

– Meidän maahanmuuttojärjestelmämme on rikki ja tämä tapaus kuvaa sitä hyvin, kommentoi piirisyyttäjä Kim Ogg lehdistötilaisuudessa.

Edustajainhuoneen sisäisen turvallisuuden komitea on julkaissut lausunnon, jossa 12-vuotiaan tytön surma laitetaan hyvin selvin sanoin Bidenin hallinnon politiikan tulokseksi. Komitea toteaa myös, että Bidenin kesäkuun alussa antama presidentin käsky, jonka mukaan laittomasti rajan ylittävät eivät enää saa hakea turvapaikkaa ei tule ratkaisemaan ongelmaa.

Surma tulee nousemaan esille vaaliväittelyssä

Nuoren tytön surma tulee varmasti esille torstaina pidettävässä ensimmäisessä vaaliväittelyssä Joe Bidenin ja Donald Trumpin välillä. Trump on jo syyttänyt kovin sanoin Bidenia laittomien maahantulijoiden tekemien henkirikosten mahdollistamisesta.

– Näiden hirviöiden ei olisi ikinä pitänyt olla meidän maassamme, ja jos minä olisin ollut presidenttinä, he eivät olisi olleet meidän maassamme, Trump kommentoi 12-vuotiaan tytön surmaajia.

Vastaavia laittomasti maahan tulleiden henkilöiden tekemiä henkirikoksia ja raiskauksia on tapahtunut paljon. Helmikuussa Suomen Uutiset raportoi runsaasti huomiota saaneesta tapauksesta, jossa laittomasti maassa ollut 26-vuotias venezuelalaismies surmasi nuoren sairaanhoitajaopiskelijan. Epäilty olisi voitu karkottaa Yhdysvalloista jo viime kesänä hänen syyllistyttyään muihin rikoksiin.

SUOMEN UUTISET