Yhdysvalloissa on äskettäin tullut ilmi useita vakavia rikoksia, joiden tekijä on tullut maahan laittomasti. Rikokset ovat herättäneet ankaraa arvostelua Bidenin avoimien rajojen politiikkaa kohtaan. Aihe tulee olemaan kuuma peruna presidentinvaalikampanjassa.

Uusimmat tapaukset ovat tietenkin vain pisara meressä. Kongressin alahuoneen puhemies Mike Johnson on julkaissut koosteen sadasta uutisesta, jotka kertovat siitä miten ”Bidenin rajakatastrofi” aiheuttaa tuhoa ja vaaraa yhteiskunnalle.

Monet Yhdysvalloissa rikoksiin syyllistyneet ovat venezuelalaisia. Samaan aikaan Venezuelassa henkirikosten määrä on alhaisimmillaan vuoden 2001 jälkeen. Talouslehti Forbes kertoo Venezuelan henkirikosten alhaisen määrän johtuvan siitä, että niin monet jengiläiset ja muut rikolliset ovat lähteneet siirtolaisiksi Yhdysvaltoihin.

Rajavartijaliitto: Biden on vastuussa

Viime viikolla Virginiassa vangittiin laittomasti maassa oleskeleva 32-vuotias venezuelalaismies epäiltynä 14-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Epäilty oli tullut maahan syyskuussa 2023, jolloin rajavartiosto oli ottanut hänet kiinni El Pasossa Texasissa ja päästänyt rekisteröinnin jälkeen vapaasti liikkumaan Yhdysvalloissa.

Rajavartijat ovat tietenkin erittäin turhautuneita tähän ”pyydystä ja päästä” -kalastusta muistuttavaan toimintaan. Rajavartijaliiton virallinen sometili on toistuvasti kritisoinut Joe Bidenin politiikkaa kovin sanoin.

– Joe Biden on suoraan vastuussa viattomien amerikkalaisten kuolemista laittomien maahanmuuttajien käsissä, rajavartijaliiton X-sometili kirjoitti.

Koiranrääkkääjä ampui kolmea poliisia

Pari viikkoa sitten kolme poliisia haavoittui tulitaistelussa pääkaupunki Washingtonissa. Poliisit olivat menneet kolkuttamaan eläinrääkkäyksestä epäillyn miehen ovea, kun mies avasi tulen poliiseja kohti oven läpi.

Mies antautui poliisille vasta 12 tunnin piirityksen jälkeen. Asunnosta löytyi 31 koiraa. Myöhemmin selvisi, että mies on maassa laittomasti ja hänestä on olemassa karkotusmääräys.

Opiskelija surmattiin aamulenkillä

Kaikkein eniten ihmisten tunteita on kuohuttanut 22-vuotiaan sairaanhoitajaopiskelijan surma viikko sitten torstaina. Laken Riley oli aamulenkillä yliopiston kampusalueella, kun entuudestaan tuntematon 26-vuotias venezuelalaismies hyökkäsi hänen kimppuunsa ja löi häntä päähän jollakin astalolla.

Nuori nainen kuoli lyöntien seurauksena. Lehtitietojen mukaan hänen kasvonsa olivat vaurioituneet muodottomiksi. Hyökkääjä raahasi hänen ruumiinsa suojaisaan paikkaan.

Surmasta vangittu venezuelalaismies oli tullut laittomasti maahan syyskuussa 2022 vaimonsa ja tämän lapsen kanssa. Kun rajavartijat ottivat heidät kiinni El Pasossa Texasissa, he ilmoittivat hakevansa turvapaikkaa. Rajavartijat antoivat heille lapun, jossa heidät velvoitettiin ilmoittautumaan maahanmuuttovirastossa turvapaikkahakemuksen tekemistä varten ja päästivät heidät liikkumaan vapaasti.

Poliisi päästi vapaaksi

Venezuelalaisperhe muutti New Yorkiin, jossa mies työskenteli ruokalähettinä. Hän sai viime kesänä syytteen vaaran aiheuttamisesta lapselle kuljetettuaan poikapuoltaan skootterin kyydissä ilman kypärää.

Tässä vaiheessa poliisille selvisi, että perhe ei ollut tainnutkaan noudattaa rajavartijoiden kehotusta käydä jättämässä turvapaikkahakemus. New Yorkin kaupunki on kuitenkin kieltänyt poliisejaan tekemästä yhteistyötä maahanmuuttoviranomaisten kanssa laittomasti maassa olevien karkottamiseksi. Siksi poliisit päästivät miehen vapaaksi ja hän muutti Georgian osavaltioon.

Myös surmasta epäillyn miehen veli on maassa laittomasti. Häntä epäillään väärennetyn oleskeluluvan hallussapidosta. Hän oli hakenut väärennetyllä green cardilla tiskaajan töitä Georgian yliopiston ruokalasta. Hänet on aiemmin pidätetty rattijuoppoudesta, ajokortitta ajosta ja myymälävarkaudesta.

Media puhuu lenkkeilyn vaaroista

Ex-presidentti Donald Trump on kommentoinut tapahtunutta sanoen, että nuoren naisen surma oli kauhea rikos, jota ei olisi ikinä saanut tapahtua.

Istuva presidentti Joe Biden ei ole tiettävästi vielä kommentoinut sairaanhoitajaopiskelijan surmaa millään tavalla. Fox-uutiskanavan juontajat muistuttavat, että George Floydin kuolemasta Biden ehti twiitata monen monta kertaa.

Monet lehdet pyrkivät kehystämään nuoren naisen surman siten, että lenkkeily on vaarallista naisille. Siitä ei puhuttu mitään, että surmasta epäilty on maassa laittomasti. Koska surma tapahtui Athens-nimisessä kaupungissa, epäillystä puhuttiin ”ateenalaismiehenä”.

SUOMEN UUTISET