Kansanedustaja Ari Koponen jätti kirjallisen kysymyksen ministerille nöyryytysväkivallan torjumiseksi kouluissa. Koponen peräänkuuluttaa nopeita toimia Suomeen vastikään rantautuneen kauhistuttavan ongelman torjumiseksi. Moniammatillisen yhteistyön lisäksi Koponen haluaa keinoja nimenomaan koulujen mahdollisuuksiin ongelmaan puuttumiseksi.

Kysymyksen perusteluissa perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen tuo esiin, että tekijät nöyryytysväkivallassa ovat pääosin maahanmuuttajia ja uhreiksi joutuvat yleensä kantasuomalaiset nuoret. Tämä on tunnistettava ja tunnustettava.

Ilmiön kauheutta kuvaavat Koposen luettelemat nöyryytysväkivallan eri muodot, kuten alistava käytös, sylkeminen, potkiminen, hakkaaminen ja kenkien nuolemiseen pakottaminen.

Hyssyttelylle ei ole sijaa

– Itku kurkussa joutuu miettimään, kuinka kauheaa tuommoisen kokeminen on. Hyssyttelylle ei ole sijaa, ja meidän on pystyttävä torjumaan tämän kaltaisen epäinhimillistävän toiminnan leviäminen Suomessa, Koponen painottaa.

Jättämässään kirjallisessa kysymyksessä Koponen tiedustelee, millä tavalla opettajat Suomen kouluissa saisivat työkaluja tähän hirvittävään ongelmaan puuttumiseksi pelkäämättä leimautumista. Koposen mukaan toimia on tehtävä, jotta Suomessa vältetään Ruotsin tie, jonne olemme muutoin matkalla.

Suomen Uutiset