Kansanedustaja Sara Seppänen vaatii yhteiskuntaa puuttumaan välittömästi ja voimakkaasti koko ajan yleistyvään nöyryytysväkivaltaan. Ongelma on pahentunut vuosi vuodelta.

Erityisesti lasten ja nuorten parissa leviää sosiaalisen median kautta lähes viikoittain videoita, joissa väkivallan uhri pakotetaan mm. polvistumaan, pyytämään anteeksi ja jopa nuolemaan toisten henkilöiden kenkiä. Väkivalta kohdistuu yhä nuorempiin ja on raaistunut. Videoilla potkitaan ja lyödään päähän. Väkivallantekoihin liittyy usein myös ryöstelyä, ja jopa vaatteet viedään uhrin päältä.

– Tähän ilmiöön tarvitaan voimakas puuttuminen koko yhteiskunnalta. Koulujen ja poliisin yhteistyöhön on panostettava. Koulupoliisi tekee hyvää yhteistyötä koulujen kanssa, mutta ongelman selättämiseksi tarvitaan erillinen ohjelma poliisin ja kasvatusalan toimijoiden kanssa yhteistyössä. Vanhempien vastuuta on painotettava, vaatii perussuomalaisten kansanedustaja Sara Seppänen.

Huoltajien tehtävä valvoa lapsiaan

Huoltajien tehtävä on tiedostaa ja valvoa lastensa sosiaalisen median kanavia ja mobiililaitteiden tallenteita. Valitettavan usein lasten sosiaalisen median käyttöön puututaan vanhempien taholta vasta siinä vaiheessa, kun on oma lapsi on uhrin asemassa.

– Meidän on hoidettava tätä asiaa yhtenä rintamana. Koulut eivät yksin selviä ongelmasta, Seppänen sanoo.

Suomen Uutiset