Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä muistutti eduskunnan yhdenvertaisuuskeskustelussa, että myös kantaväestöön kohdistuneissa, ulkomaalaistaustaisten rikollisjengien tekemissä hyökkäyksissä on rasistisia piirteitä.

Jani Mäkelä on huolissaan mittasuhteista, joihin jengirikollisuus on Suomessa päässyt kasvamaan ja sanoo näkevänsä siinä yhtäläisyyksiä muiden länsimaiden kanssa.

– Monesti on kysymys raa’asta väkivallasta, ryöstöistä ja nöyryyttämisestä. Teoissa on nähtävissä myös kantaväestöön kohdistuvia rasistisia piirteitä, jotka on tuomittava yhtä jyrkästi kuin muukin rasismi.

– Kyse on aidoista ja ajankohtaisista ongelmista, joiden uhreiksi joutuu koko ajan ihmisiä. Samaa ei voida sanoa 15 vuotta vanhoista nettikirjoituksista tai 7 vuotta vanhoista yksityisviesteistä, Mäkelä huomautti.

Poliittinen väkivalta tuomittava

Mäkelä nosti eduskunnassa esiin myös sunnuntaina Helsingissä järjestetyn rasismin vastaisen mielenosoituksen, jossa oli avoimesti esillä äärijärjestöjä, vihasymboleja ja jopa ministereihin kohdistettu väkivaltainen uhkaus.

– Perussuomalaiset tuomitsee tällaisen jyrkästi. Poliittisella väkivallalla tai sen uhalla ei ole sijaa Suomessa ja sitä on päättäväisesti torjuttava. Vaadin, että tämän keskustelun aikana kuulemme eri ryhmien puheissa selvän irtisanoutumisen poliittiseen väkivaltaan yllyttämisestä ja ääriliiketoiminnasta, jota sunnuntaina nähtiin, Mäkelä totesi.

SUOMEN UUTISET