Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ihmetteli eduskunnassa, että vanhojen kaivelulla on peruuttamatonta merkitystä, jos kyseessä on perussuomalainen, mutta ei esimerkiksi silloin, kun SDP valitsee puoluesihteeriä.

– On helpottavaa, että tämän kesän surullinen saaga saadaan vihdoin päätökseen. Natsit ovat huutaneet Twitterissä, kuinka Suomessa ei ole ollenkaan rasismia, ja äärivasemmisto puolestaan on pyrkinyt maalaamaan kuvan, kuinka me emme olisi ollenkaan hyvä maa maahanmuuttajille. Ja onpa jopa ministereidemme päitä vaadittu leikattaviksi, Sebastian Tynkkynen aloitti puheenvuoronsa.

– Allekirjoitan sen ajatuksen, että meillä varmasti Suomessa oli tarve isommalle rasismikeskustelulle, sillä sellaista ei isossa mittakaavassa ole tullut käytyä koko yhteiskunnan läpäisevästi.

Maahanmuuttajia jo kolmannessa sukupolvessa

Tynkkynen totesi, että samaan aikaan kun maahanmuuttajataustaisten osuus Suomessa on kasvanut nopeasti, moni ei ole päivittänyt lapsuudestaan saamiaan eväitä.

– Siitä ei ole kuin muutama kymmenen vuotta, kun Suomi oli siinä määrin homogeeninen yhteiskunta, että aapisessa tummaihoinen ihminen edusti vierautta ja häntä kutsuttiin sanalla, joka tänä päivänä käytettäessä osoittaa suurta piittaamattomuutta. Ikäluokka toisensa perään kasvoi samojen mielikuvien parissa.

– Sittemmin Suomi on muuttoliikkeen kautta muuttunut niin, että meillä on jo kolmannen sukupolven maahanmuuttajataustaisia lapsia, joiden vanhemmatkin ovat syntyneet Suomeen. On epäreilua ajatella, että he eivät olisi suomalaisia. Samassa tilanteessa varmasti jokainen meistä toivoisi, ettei meitä pidettäisi jotenkin vaillinaisesti suomalaisina, sillä eihän meillä silloin aidosti ole kokemusta muuhun maahan kasvamisesta kuin Suomeen, Tynkkynen sanoi ja jatkoi:

– Mutta tapa, jolla tämä suuri rasismikeskustelu on käyty, ei kerää pisteitä.

Paremmistolla omat pelisäännöt

Tynkkysen mukaan rasismin ja perussuomalaisten välille on väkisin piirretty yhtäsuuruusmerkkiä.

– Sen jälkeen jokainen oman elämänsä hyvesankari on potkinut yhtä aikaa palloja yhteen maaliin niin, että puolustautuminen on oikeasti ottanut voimille.

– Samaan aikaan kaikkia koskevat pelisäännöt on paremmiston kesken muutettu yhdelle joukkueelle. Nimittäin perussuomalaisten osalta nykyisyyttä ei määritä se, miten toimit nyt, vaan se, miten olet toiminut 15 vuotta sitten. Irtisanoutumista ja anteeksipyytämistä ei enää lasketa, eikä tiedonannon teoillakaan ole enää merkitystä, vaikka ne menisivät pidemmälle kuin mitä paremmisto on itse aikaisemmin ollut valmis edistämään, Tynkkynen huomautti.

Elämme mielipuolisessa toimintaympäristössä

Tynkkynen huomautti, että esimerkiksi SDP:n uuden puheenjohtajan poseeraukset natsiviittauksen edessä ohitetaan olankohautuksella, kuten myös ohitetaan saman puolueen kansanedustajan juutalais- ja homovastaiset puheet.

– Vanhojen kaivelulla on peruuttamatonta merkitystä, jos kyseessä on perussuomalainen, mutta ei esimerkiksi silloin, kun SDP valitsee puoluesihteeriä. Mutta tällaisessa mielipuolisessa toimintaympäristössä me elämme.

– Onkin tärkeää päättää, toimimmeko oikeasti yhdenvertaisesti, tasa-arvoisesti ja syrjimättömästi kaikkia kohtaan — ovatko pelisäännöt kaikille samat. Paremmistosta kerrotaan, kuinka maahanmuuttopolitiikasta voi käydä keskustelua myös asiallisesti, ja kun me asiallisesti esitämme ne pohjoismaiset kriteerit, joita muuttoliikkeessä pitäisi olla, kyseessä onkin jo maahanmuuttajavihamielinen hallitus, Tynkkynen ihmetteli.

Kaikki hyötyvät turvallisesta yhteiskunnasta

Tynkkynen painotti, että perussuomalaiset ei luovuta. Maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen ei lisää, vaan vähentää rasismia. Tällä hetkellä yksittäiset maahanmuuttajat joutuvat viiteryhmänsä toisten jäsenten tekojen vuoksi epäedulliseen valoon.

– Ei meidän tule pelätä puhua siitä, mitä hirveyksiä tapahtui Oulussa ja muualla Suomessa sen jälkeen, kun Suomeen tuli 32 000 siirtolaista vuosina 2015 ja 2016. Ei meidän tule katsoa vierestä, kun Suomeen syntyy ensimmäisiä segregoituneita gettoja ja maahanmuuttajataustaiset katujengit nöyryyttävät, varastavat ja pahoinpitelevät julmasti hyvinkin pieniä lapsia.

– Meidän tulee tehdä toimia, jotta niin suomalaiset kuin maahanmuuttajat itse hyötyvät turvallisemmasta yhteiskunnasta ja siitä, että jokaisella on velvollisuus kantaa kortta yhteiseen kekoon. Tämän eteen hallitus tulee tekemään työtä, ja se ei ole rasismia, Tynkkynen muistutti.

SUOMEN UUTISET