

PS ARKISTO
Sebastian Tynkkynen lähtee Brysseliin puolustamaan suomalaisten etua: Liittovaltiokehitykselle on laitettava stoppi
Europarlamenttiin uutena edustajana valittu perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen lähtee EU-parlamenttiin puolustamaan Suomen kansallista etua täysillä. Liittovaltiokehitys on pysäytettävä ja kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeudesta pidettävä kiinni.
Euroopan unionissa luodaan moniin kysymyksiin se liikkumatila, jonka sisällä Suomikin EU:n jäsenvaltiona toimii. Siksi europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen pitää valtavan tärkeänä, että Brysselissä vaikutetaan siihen, että tämä liikkumatila on Suomelle paras mahdollinen.
Vaikka EU-tason päätöksenteko vaikuttaa monissa asioissa eduskuntaakin merkittävämmällä tavalla Suomeen, on äänestysaktiivisuus siitä huolimatta jäänyt meillä todella vaisuksi.
– Uskon sen johtuvan siitä, että kansalaiset eivät oikein ole perillä, mitä EU-päätöksenteossa tapahtuu. Siksi haluan omalta osaltani olla viemässä viestintää uudelle tasolle, jotta suomalaiset paremmin ymmärtäisivät, mitä EU:ssa milloinkin päätetään ja miksi se on Suomen kannalta niin merkittävää, Tynkkynen kertoo.
EU:n suunta on väärä
Tynkkysen mielestä EU:n liittovaltiokehitykselle on laitettava stoppi. Unionin pitää olla kansallisvaltioita hyödyttävä yhteisö, ei kansallisvaltioiden rajoja ja itsemääräämisoikeutta häivyttävä koneisto. Tynkkysen harmiksi suunta EU:ssa on ollut valitettavasti viime aikoina väärä ja liittovaltioelementtejä halutaan tuoda yhä voimallisemmin keskusteluun yhteisvelan ja tulonsiirtojen muodossa.
– Olen eduskunnassa ajanut voimakkaasti niitä teemoja, jotka meille perussuomalaisille ovat tärkeitä. Samalla olen viestinyt aktiivisesti useissa kanavissa ja avannut kansalaisille, mistä on ollut kyse, miksi jotain päätöksiä tehdään ja mitä me tekisimme toisella tavalla. Uskon, että minua äänestäneet haluavat nähdä tämän saman tulevan toteutetuksi myös EU-tason päätöksenteossa, Tynkkynen arvioi vaalimenestyksensä salaisuutta.
Yhteiseen pottiin kerätyt äänet ratkaisivat
Samaan aikaan Tynkkynen toteaa, että perussuomalaisten listalla olleet ehdokkaat saivat hyviä äänimääriä laajalla rintamalla, mikä osoittaa sen, että äänestäjien luottamusta löytyi. Tulosten valossa Tynkkynen pitää selvänä, ettei kukaan olisi päässyt läpi omalla henkilökohtaisella äänimäärällään, vaan yhteiseen pottiin kerätyt äänet ratkaisivat perussuomalaisten meppipaikan.
Suurimpana selittävänä tekijänä perussuomalaisten kehnolle vaalimenestykselle Tynkkynen pitää sitä, että puolueen äänestäjät jäivät näissä vaaleissa kotisohville.
– Jos katsoo galluplukuja juuri ennen vaaleja, perussuomalaisten kannatus oli viime aikojen normaalilla tasolla. Ne äänet jäivät kuitenkin näissä vaaleissa antamatta, Tynkkynen toteaa.
Oppimisen paikka
Jos puolueen heikosta tuloksesta haluaa löytää jotain positiivista, niin ainakin se tarjoaa perussuomalaisille paikan oppia. Siksi vaalitulos on nyt käytävä puolueena hyvin tarkasti läpi ja mietittävä, mitä voitaisiin tehdä paremmin, jotta perussuomalaisten äänestäjät lähtisivät seuraavissa eurovaaleissa liikkeelle. Tynkkynen uskoo EU-päätösten merkityksen viestimisellä olevan suurin rooli tässä kehittämistyössä.
– Tunnelma valinnan suhteen on vielä häkeltynyt, ja tässä menee varmaan hetki, ennen kuin sen on kunnolla sisäistänyt. Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus. Se, että omasta tavoitteesta tuli nyt totta, tuo myös valtavan määrän intoa jatkaa tätä työtä isänmaan puolesta, vaikka parlamentti nyt vaihtuukin.
– Haluan sanoa valtavan kiitoksen kaikille äänestäjille, kanssaehdokkaille, vaalityöntekijöille, puoluetoimistolle ja erityisesti puolueen puheenjohtajalle Riikka Purralle, joka teki kaikista kovimman työn näissä vaaleissa, Tynkkynen kiittää.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- gallupkannatus EU-päätöksenteko äänestysaktiivisuus yhteisvelka kansallisvaltiot vaalimenestys liittovaltiokehitys kansallinen itsemääräämisoikeus tulonsiirrot Riikka Purra europarlamentti Sebastian Tynkkynen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Talousasiantuntija Huopainen: Jokainen uusi velkapaketti pahentaa tulevan laskun loppusummaa

Tynkkysen jälkeen eduskuntaan nouseva Merja Rasinkangas: ”Lapsia on liian paljon tuuliajolla ja vähän heitteilläkin”

Sebastian Tynkkynen maahanmuuton keskeisestä ongelmasta: Jos tullaan pyytämään apua, niin sitten lyödään auttavaa kättä

Tynkkynen: Tapa, jolla suuri rasismikeskustelu on käyty, ei kerää pisteitä

Poliittisesta väkivallasta epäilty italialainen vasemmistoaktivisti valittiin europarlamenttiin äänivyöryllä

Henkilökuvassa: Perusinsinööri Joonas Kiviranta ratkoo käytännön ongelmia – mutta tykkää myös filosofoida
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää