Europarlamenttiin uutena edustajana valittu perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen lähtee EU-parlamenttiin puolustamaan Suomen kansallista etua täysillä. Liittovaltiokehitys on pysäytettävä ja kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeudesta pidettävä kiinni.

Euroopan unionissa luodaan moniin kysymyksiin se liikkumatila, jonka sisällä Suomikin EU:n jäsenvaltiona toimii. Siksi europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen pitää valtavan tärkeänä, että Brysselissä vaikutetaan siihen, että tämä liikkumatila on Suomelle paras mahdollinen.

Vaikka EU-tason päätöksenteko vaikuttaa monissa asioissa eduskuntaakin merkittävämmällä tavalla Suomeen, on äänestysaktiivisuus siitä huolimatta jäänyt meillä todella vaisuksi.

– Uskon sen johtuvan siitä, että kansalaiset eivät oikein ole perillä, mitä EU-päätöksenteossa tapahtuu. Siksi haluan omalta osaltani olla viemässä viestintää uudelle tasolle, jotta suomalaiset paremmin ymmärtäisivät, mitä EU:ssa milloinkin päätetään ja miksi se on Suomen kannalta niin merkittävää, Tynkkynen kertoo.

EU:n suunta on väärä

Tynkkysen mielestä EU:n liittovaltiokehitykselle on laitettava stoppi. Unionin pitää olla kansallisvaltioita hyödyttävä yhteisö, ei kansallisvaltioiden rajoja ja itsemääräämisoikeutta häivyttävä koneisto. Tynkkysen harmiksi suunta EU:ssa on ollut valitettavasti viime aikoina väärä ja liittovaltioelementtejä halutaan tuoda yhä voimallisemmin keskusteluun yhteisvelan ja tulonsiirtojen muodossa.

– Olen eduskunnassa ajanut voimakkaasti niitä teemoja, jotka meille perussuomalaisille ovat tärkeitä. Samalla olen viestinyt aktiivisesti useissa kanavissa ja avannut kansalaisille, mistä on ollut kyse, miksi jotain päätöksiä tehdään ja mitä me tekisimme toisella tavalla. Uskon, että minua äänestäneet haluavat nähdä tämän saman tulevan toteutetuksi myös EU-tason päätöksenteossa, Tynkkynen arvioi vaalimenestyksensä salaisuutta.

Yhteiseen pottiin kerätyt äänet ratkaisivat

Samaan aikaan Tynkkynen toteaa, että perussuomalaisten listalla olleet ehdokkaat saivat hyviä äänimääriä laajalla rintamalla, mikä osoittaa sen, että äänestäjien luottamusta löytyi. Tulosten valossa Tynkkynen pitää selvänä, ettei kukaan olisi päässyt läpi omalla henkilökohtaisella äänimäärällään, vaan yhteiseen pottiin kerätyt äänet ratkaisivat perussuomalaisten meppipaikan.

Suurimpana selittävänä tekijänä perussuomalaisten kehnolle vaalimenestykselle Tynkkynen pitää sitä, että puolueen äänestäjät jäivät näissä vaaleissa kotisohville.

– Jos katsoo galluplukuja juuri ennen vaaleja, perussuomalaisten kannatus oli viime aikojen normaalilla tasolla. Ne äänet jäivät kuitenkin näissä vaaleissa antamatta, Tynkkynen toteaa.

Oppimisen paikka

Jos puolueen heikosta tuloksesta haluaa löytää jotain positiivista, niin ainakin se tarjoaa perussuomalaisille paikan oppia. Siksi vaalitulos on nyt käytävä puolueena hyvin tarkasti läpi ja mietittävä, mitä voitaisiin tehdä paremmin, jotta perussuomalaisten äänestäjät lähtisivät seuraavissa eurovaaleissa liikkeelle. Tynkkynen uskoo EU-päätösten merkityksen viestimisellä olevan suurin rooli tässä kehittämistyössä.

– Tunnelma valinnan suhteen on vielä häkeltynyt, ja tässä menee varmaan hetki, ennen kuin sen on kunnolla sisäistänyt. Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus. Se, että omasta tavoitteesta tuli nyt totta, tuo myös valtavan määrän intoa jatkaa tätä työtä isänmaan puolesta, vaikka parlamentti nyt vaihtuukin.

– Haluan sanoa valtavan kiitoksen kaikille äänestäjille, kanssaehdokkaille, vaalityöntekijöille, puoluetoimistolle ja erityisesti puolueen puheenjohtajalle Riikka Purralle, joka teki kaikista kovimman työn näissä vaaleissa, Tynkkynen kiittää.

Suomen Uutiset