

PS ARKISTO
Eurovaaliehdokas Sebastian Tynkkynen: ”EU:n on ulkoistettava turvapaikanhaku”
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sebastian Tynkkynen haluaa herätellä Euroopan unionia maahanmuuton ongelmiin.
– EU:ssa suhtaudutaan naiivisti maahanmuuton globaaliin haasteeseen. Ratkaisuksi hyväksytään EU:ssa ihmisten siirtely elintasoperäisesti, mutta tällainen politiikka vain romauttaa elintason myös vastaanottavissa maissa eivätkä lähettäjämaat hyödy ratkaisusta mitenkään, Sebastian Tynkkynen sanoo.
Hänen mielestään unioni pitäisi saada ymmärtämään, kuinka isosta haasteesta siirtolaistulvassa on kyse.
– Turvapaikanhaku on pakko ulkoistaa EU:n ulkopuolelle, koska muuten järjestelmää aletaan käyttämään yhä laajemmin siirtolaisuuden kanavana, Tynkkynen toteaa.
Kansallisvaltioita vahvistettava
Tynkkynen on perussuomalaisten eurovaaliehdokkaana. Hän on 35-vuotias ja asuu Oulussa. Miehen harrastuksiin kuuluvat lentopallo, piano ja valokuvaus.
Tynkkysen mielestä Suomen asioihin vaikuttaminen tapahtuu ensisijaisesti EU:sta käsin. Unionin liittovaltiokehitys ei saa Tynkkyseltä kannatusta.
– Niin Suomen kuin muidenkin EU:n jäsenmaiden osalta pitää mennä kansallisvaltioiden itsenäisyyttä kunnioittavaan ja palauttavaan suuntaan, Tynkkynen vaatii.
Kolmas maa -malli käyttöön
EU:n turvallisuuspolitiikan kehittämisessä Tynkkynen katsoo Naton suuntaan.
– Turvallisuuden puolustuksellinen ulottuvuus tulee rakentaa Natosta käsin, kuten suurin osa valtioista jo Natoon kuuluukin. Sen sijaan EU:lla on iso rooli sisäisessä turvallisuudessa, johon liittyy massasiirtolaisuuden pysäyttäminen EU:n ulkorajoille, Tynkkynen sanoo.
Tynkkysen mukaan EU:ssa on kaikkein tärkeintä vauhdilla rakentaa kolmas maa -malli, jossa turvapaikkahakemukset ja suojan antaminen hoidetaan EU:n ulkorajojen toisella puolella.
– Afrikan väkiluku on kolminkertainen EU:n jäsenmaiden väkilukuun verrattuna, ja nuorena maanosana Afrikan syntyvyys on hyvin korkeaa. Haaste ja Ruanda-mallin käyttöönoton kiireellisyys korostuvat, Tynkkynen toteaa.
Mika Rinne
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Ruanda-malli Eurovaalit 2024 turvallinen kolmas maa maahanmuuton ongelmat EU:n ulkorajat kansallisvaltiot turvapaikanhaku siirtolaistulva massasiirtolaisuus liittovaltiokehitys eurovaaliehdokkaat Euroopan unioni Sisäinen turvallisuus Turvallisuuspolitiikka Sebastian Tynkkynen nato
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU-taloutta on korjattava kestävällä tavalla, ei enää uusilla yhteisvelkapaketeilla – Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia Suomen hallituksen toimista

Kipinät iskivät vaalitentissä – Sebastian Tynkkynen: Vasemmisto yrittää työntää perussuomalaiset laitaoikeiston piiriin

Demarit jatkaisi turvapaikkarallia EU:ssa myös tulevaisuudessa – perussuomalaisille ei käy: ”Eurooppa ei kestä tällaista maahanmuuton määrää”

Tutkimus: 85 % eurooppalaisista haluaa EU:lta enemmän tekoja laitonta siirtolaisuutta vastaan

Eurovaaliehdokas Garedew vaatii suunnanmuutosta Euroopan parlamenttiin: Suomen itsenäisyyttä tulee puolustaa ja vahvistaa myös EU:ssa

Sebastian Tynkkynen lähtee Brysseliin puolustamaan suomalaisten etua: Liittovaltiokehitykselle on laitettava stoppi
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.