

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra Lahden torilla.
EU-taloutta on korjattava kestävällä tavalla, ei enää uusilla yhteisvelkapaketeilla – Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia Suomen hallituksen toimista
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kehottaa kansalaisia käyttämään ääntään parin viikon päästä Euroopan parlamentin vaaleissa, jotta parlamenttiin nousisi mahdollisimman paljon aidosti Suomen etua edistäviä edustajia.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kohtasi viikonloppuna kansalaisia eri paikkakunnilla sekä Hämeessä että Kymenlaaksossa.
Lauantaina Riihimäellä, Lahdessa, Kotkassa ja Kouvolassa puhunut Purra painottaa, että edessä olevat EU-vaalit ovat äärettömän tärkeät, joten äänestämättä jättäminen ei kannata.
– Nyt käsillä on mahdollisuus saada Euroopan parlamenttiin paitsi perussuomalaista näkemystä ja aktiivista otetta, myös europarlamenttia on samalla mahdollisuus muuttaa kokonaisuudessaan järkevämpään suuntaan. Parlamenttiin voidaan saada eri maista edustajia, joiden prioriteetit lähtevät turvallisuudesta ja toisaalta myös taloudesta.
Myös Ukrainan tilanne ja maan tukeminen on seuraavalla kaudella keskeinen kysymys, ja sillä on kytkentä koko Euroopan turvallisuuteen. Purra sanoo, että myös Eurooppaan kohdistuva massasiirtolaisuus on turvallisuuspoliittinen kysymys.
– Perussuomalaisten linja on selkeä: me olemme sitä mieltä, että Euroopan pitää kyetä torjumaan ulkopuolelta tulevaa massasiirtolaisuutta. Esimerkiksi turvapaikanhakua käytetään edelleen hyväksi, tänäkin vuonna Eurooppaan pyrkii Välimeren kautta yli miljoona ihmistä. Suomella on lisäksi ongelmia omalla itärajallaan.
Euroopalla ja Suomella on oltava rajat
Purra korostaa, että Eurooppaan kohdistuva massasiirtolaisuuden paine on ongelma, joka ei tule ratkeamaan sen paremmin itsestään kuin EU-maahanmuuttopaketilla ja pakollisella taakanjaolla, vaan ratkaisu löytyy sillä, että Eurooppa rakentaa itselleen vahvat rajat, joita suojataan.
– Maahanmuutto on Euroopalle fundamentaalinen turvallisuuskysymys niin sosiaalisten seikkojen kuin taloudenkin näkökulmasta. Euroopalla pitää olla rajat, ja myös Suomella on oltava rajat.
Perussuomalaiset myös edistäisi EU:ssa niin sanottua Ruanda-mallia, jolla turvapaikkaralli siirretään Euroopan ulkopuolelle.
– Vastaavasti myös mahdollisen kansainvälisen suojelun tarjoaminen pitää tapahtua Euroopan ulkopuolella. Meille perussuomalaisille tämä on selkeä ja oleellinen poliittinen kanta. Onneksi se löytyy myös hallitusohjelmasta: siellä sanotaan, että hallitus edistää EU-tasolla kolmannessa turvallisessa maassa toteutettavia malleja. Vaikka tällaiseen malliin ei vielä oltaisikaan valmiita, jossain vaiheessa se väistämättä tulee. Toivottavasti jo ennemmin kuin myöhemmin, Purra sanoo.
Suomi sanoo ei yhteisvelalle
Europarlamenttivaaleissa myös talous on oleellinen kysymys. Viime aikoina on kuitenkin kuultu ja nähty erikoisia väläytyksiä uudesta EU-tason yhteisvelasta, jota on esitetty keinona Euroopan kilpailukyvyn vahvistamiseksi.
Perussuomalaisten – ja samalla Suomen hallituksen – kanta uudelle EU-yhteisvelalle on kuitenkin selkeän kielteinen: ei yhteisvelkaa, Purra painottaa.
– Erityisesti perussuomalaiset ovat tällä linjalla. Me vastustimme sataprosenttisesti jo edellistä elpymispakettia, mutta meitä ei kuunneltu. Nyt kaikki ne ongelmat, jotka perussuomalaiset aiemmin nosti esille, ovat toteutuneet: erilaiset väärinkäytökset, yksityisten investointien väheneminen ja inflaation paheneminen elvytyspaketin myötä. Mitään hyödyllistä ei saatu aikaiseksi. Tosin Espanjassa on nyt kokeiltu nelipäiväistä työviikkoa ja italialaiset ovat teettäneet remontteja suomalaisen veronmaksajan rahoilla, Purra sivaltaa.
Päätetään omista asioista itse
Miten EU:ssa sitten tulisi korjata taloutta? Valtiovarainministeri Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia siitä, mitä Suomen hallitus nyt tekee, eli kansallisen tason toimia.
– Meidän on korjattava työmarkkinoiden jäykkyyksiä, helpotettava yrittämisen edellytyksiä, niin että täällä on esimerkiksi järkevää investoida, ja helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä, niin että tänne on järkevää investoida, työllistää ihmisiä ja kasvattaa yritystoimintaa.
– Tällä tavalla taloutta korjataan kestävällä tavalla, ei siis kehittämällä EU-tasolle uusia instrumentteja, joissa nettomaksajamaiden, kuten Suomen, veronmaksajat joutuvat maksamaan taas hieman lisää.
Näissä EU-vaaleissa perussuomalaisten slogan, keskeinen viesti on kiteytetty kahdella sanalla: päätetään itse.
– Me haluamme päättää itse esimerkiksi omista rahoistamme, valtion rajoista, metsistämme ja maahanmuutosta. Haluamme päättää itse niistä asioista, jotka kuuluvat kansallisvaltiolle, Purra linjaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Ruanda-malli EU-elvytyspaketit yhteisvelka nettomaksajat kansallisvaltiot massasiirtolaisuus suomalainen työ ja yrittäminen veronmaksajat Rajavalvonta Investoinnit EU-politiikka Riikka Purra Ukraina Turvallisuus perussuomalaiset Eurovaalit talous maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sisäministeri Rantanen rajaturvallisuuslaista: Kansallinen turvallisuus, torjuntatoimet ja ihmisoikeudet tasapainossa

Perussuomalaiset on kansallismielinen ja isänmaallinen puolue – myös EU:ssa – ”Haluamme suojella Suomea ja suomalaisuutta, huolehtia siitä, että saamme itse päättää asioistamme”

Valtiovarainministeri Purra: Tarvitsemme yksityisiä investointeja tukevan kilpailullisen toimintaympäristön – ”EU:n pitää olla yrityksille houkutteleva investointikohde”

Purra: Suomen tulisi saada EU:sta selvästi nykyistä suurempaa nettohyötyä

Europarlamentaarikko ja eurovaaliehdokas Pirkko Ruohonen-Lerner: ”Jokaisen ääntä tarvitaan EU-vaaleissa”

Eurovaaliehdokas Mika Niikko: ”Suomen kansallista päätösvaltaa puolustettava”

Eurovaaliehdokas Veikko Vallin: ”Tukirahasäkkien viskelyn maasta toiseen on loputtava”

Eurovaaliehdokas Ari Koponen: ”Meidän ei kuulu maksaa muiden maiden velkoja tai taloremontteja”

Koirat haukkuvat, karavaani kulkee – kohu ruotsidemokraattien ”trollitehtaasta” ei ole vaikuttanut puolueen suosioon
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää