Meille kansat, kulttuurit ja kielet määrittävät Eurooppaa, meille Suomi on tärkein, oleellisin, rakkain, kaikkein ensimmäisin. Me haluamme pitää kiinni ja huolehtia tärkeimmistä. Meille suomalaisuus ei ole mikään akateeminen narratiivi tai neuvottelukysymys eikä länsi-mainen kulttuuri pelkkä abstraktio, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.

Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa tänään puhunut puoluejohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra linjaa, että perussuomalaiset on Suomen Eurooppa-myönteisin puolue.

Eurooppamyönteisyys ei kuitenkaan ole sama asia kuin EU-vision julistama monikulttuurisuus ja diversiteetti ihanteina ja käytäntöinä.

– Meidän mielestämme on rikkaus, että Eurooppa koostuu kansallisvaltioista, erilaisista. Kussakin omat kansansa, kielensä, kulttuurinsa, omat kansalliset piirteensä ja tapansa. Kullakin oma päätös-valta, oikeus omiin asioihinsa.

Suomalaiset ihmiset tekevät Suomen

EU-visiossa kaikki Euroopan suurkaupungit voisivat näyttää samalta, Purra toteaa.

– Ainakin niiden esikaupungit ja lähiöt voisivat näyttää samalta. Riittävä erilaisuus ei EU-visiossa synny Euroopan keskenään erilaisista kansallisvaltioista, kansoista, kielistä ja kulttuureista. Erilaisuutta on pakko saada Euroopan ulkopuolelta, lisää, lisää ja lisää. Ja kyllä on tulijoita, jos ei ole kykyä torjua.

Ei ole salaliittoteoria katsoa tilastoja siitä, mitä Euroopan monelle maalle on kovaa vauhtia käymässä, Purra huomauttaa.

– Monet kiihtyvät, kun puhumme väestöpohjan muutoksesta massasiirtolaisuuden seurauksena, mutta meidän pitää vain puhua siitä enemmän. Perussuomalaisten mielestä vain Eiffel-torni ja Pariisin kadut eivät tee Ranskaa. Sen tekevät ranskalaiset ihmiset. Ainoastaan metsät ja järvet tai kartalla olevat Helsinki ja Tampere eivät tee Suomea. Sen tekevät suomalaiset ihmiset.

Eurooppaa määrittävät kansat ja kulttuurit

Perussuomalaiset on kansallismielinen ja isänmaallinen puolue myös EU:ssa, Purra linjaa.

– Meille kansat ja kulttuurit ja kielet määrittävät Eurooppaa, meille Suomi on tärkein, oleellisin, rakkain, kaikkein ensimmäisin. Me haluamme pitää kiinni ja huolehtia tärkeimmistä, Purra sanoo.

– Meille suomalaisuus ei ole mikään akateeminen narratiivi tai neuvottelukysymys eikä länsimainen kulttuuri pelkkä abstraktio. Ne, jotka eivät tiedä, mitä nämä tarkoittavat, pelatkoon kielipelejään keskenään. Me haluamme suojella Suomea ja suomalaisuutta, huolehtia siitä, että saamme itse päättää asioistamme, Purra painottaa.

SUOMEN UUTISET