Hallituksen toimenpiteet Suomi-laivan kurssin korjaamiseksi ovat aivan poikkeuksellisen merkittäviä, sanoo valtionvarainministeriön Riikka Purra.

– Vaikka mihinkään itsetyytyväisyyteen ei ole syytä ainakaan vielä pitkään aikaan, on hyvä uskoa, että tämä tuottaa tulosta, Riikka Purra totesi tänään perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Valoa näkyvissä usealla sektorilla

Purra painottaa, että toimet taloudessa ja työmarkkinoilla saavat aikaan hyvää.

– Hallitus pääsee tavoitteeseensa julkisen velan vakauttamisesta eikä komissio saa potkittua meitä tarkkailuluokalle.

– Talouden suhdanne on paranemassa, ja kasvu alkaa. Monella sektorilla on jo näkymässä valoa. Muutaman päivän takaiset talouden ennakkoluvut saivat monet ekonomistit hihkumaan ilahtuneesta ihmetyksestä. Toivottavasti valonpilkahdukset vahvistuvat, Purra toteaa.

Reaaliansioista jää enemmän käteen

Palkansaajan ostovoima on parantunut ja inflaatio on hidastunut merkittävästi.

– Reaaliansiot ovat vahvistuneet pitkästä aikaa, ja ne tukevat yksityistä kulutusta. Hallituksen kasvutoimet vauhdittavat investointeja, ja suhdannekuopan jälkeen työllisyys lähtee selvästi vahvistumaan.

– Kun Euroopan keskuspankki saa viimein ohjauskorot laskuun, saa Suomen talous aimoannoksen lisää iloa ja valoa. Kotitalouksissa voidaan huokaista, Purra sanoo.

Suomessa monet asiat hyvin

Purra muistuttaa, että Suomessa on monet asiat todella hyvin. Perussuomalaiset haluaa huolehtia, että tulevaisuudessa on vielä paremmin ja enemmän.

– Kiitos perussuomalaiset, että olette rohkeasti mukana tässä työssä ettekä taivu sen paremmin ivaan kuin painostukseen. Kun on isänmaa sydämessä, muistaa aina, miksi tätä tehdään, Purra kiitti puoluevaltuuston jäseniä.

SUOMEN UUTISET