Kaiken politiikan ytimessä pitää olla työnteon, työntekijöiden ja työpaikkojen kasvattaminen. Hyvinvointi kasvaa tekemällä enemmän työtä, enemmän hoitotyötä, myyntityötä, viljelytyötä, metallityötä, poliisityötä. Mitä enemmän maassamme tehdään työtä, sitä enemmän meillä on kulutettavaa hyvinvointia. Enemmän hoitoa tarjolla, enemmän ruokaa syötäväksi, enemmän teollisuustuotteita vietäväksi ja enemmän turvallisuutta nautittavaksi, sanoo valtiovarainministeri Riikka Purra.

Tänään perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa puhunut Riikka Purra huomautti, että suomalaiset maksavat mielellään kohtuullisia veroja, kunhan ne käytetään oikein ja järkevästi ja kunhan hän kokee itse hyötyvänsä työstään ja maksamistaan veroista

– Ei työntekijä, yrittäjä, tavallinen kansalainen halua identifioitua vasemmistolaiseen solidaarisuuteen, jossa korkeita veroja maksetaan ihan iloksi ja tuloerojen yhä suuremmaksi kaventamiseksi ja yhä uusien valtion menojen kattamiseksi.

– Sosialistiset haaveet eivät suinkaan hyödytä vaan heikentävät tavallista palkansaajaa. Työntekijä ja yrittäjä haluaa, että hän hyötyy siitä, että hän käy töissä. Hänen on hyödyttävä siitä enemmän kuin kotona oleileva. Selvästi enemmän. Vielä näin ei ole, mutta liikumme oikeaan suuntaan, Purra toteaa.

”Oppositiossa tätä ei tajuta”

Hallituksen ohjelma nojaa työlle, työntekemiselle, työllisyydelle ja yrittämiselle, koska kaikki hyvinvointi nojaa sille.

– Mikäli emme saa maassa työntekoa kannattavaksi, lisää työpaikkoja, korkeampaa aitoa työllisyyttä, emme voi ylläpitää hyvinvointijärjestelmää. Se, ettemme voisi ylläpitää tällaista, kelpaisi kyllä joillekin. Esimerkiksi kaikkein rikkaimmille, jotka voivat rahallaan ostaa kaiken tarvitsemansa. Kyllä rikkaat aina pärjäävät.

Sen sijaan sen suuren massan, jonka tulot eivät riitä tuohon elintasoon, kannattaa huolehtia siitä, että julkinen talous on kunnossa, Purra painottaa.

– Oppositiossa tätä ei tajuta. Vasemmiston kauhu on itse ajatteleva, itse toimeen tuleva, omia aivojaan käyttävä ihminen, joka osaa ja haluaa päättää itse, mitä haluaa. Mikäli maailma olisi rationaalinen, juuri sosialistien kannattaisi kiinnostua julkisesta taloudesta ja veronmaksajasta, koska heidän ideansa eivät ilman niitä lennä.

Menoja on saatava alas

Perussuomalaiset on verorahoitteisen ja tuloja tasaavan hyvinvointijärjestelmän kannattajia. Ihminen, joka haluaa kantaa itsestään vastuuta ja kokee voivansa vaikuttaa omaan elämäänsä, voi hyvin.

– Kaikki eivät synny hyviin oloihin, rohkeuden, terveyden, hyvän itsetunnon ja sosiaalisen pääoman perheisiin, ja moni kokee elämässään vakavia vastoinkäymisiä. Siksi on tärkeää, että yhteiskuntamme pilarit ovat vahvoja ja tukisivat. Mutta siihen tarvitaan verorahaa. Siihen tarvitaan työntekemistä, yrittämistä, talouskasvua. Pilareita ei tueta vasemmiston aatteilla tai hyvällä tahdolla ja kauniisti puhumalla vaan rahalla ja kestävällä taloudella, Purra korostaa.

– Menoja on saatava alas, koska tulot eivät riitä. Näin hallitus toimii. Perussuomalaisten tavoitteena on kestävä julkinen talous, nääntymiseltä pelastettu veronmaksaja ja työhön perustuva yhteiskunta, joka tukee pärjäämistä ja auttaa niitä suomalaisia, jotka apua tarvitsevat. Hallitus vakauttaa julkisen velkasuhteen tämän kauden aikana. Toivottavasti seuraavalla se saadaan laskuun.

SUOMEN UUTISET