Perussuomalaiset on ollut hallituksessa nyt vajaa vuoden ja voimme jo nähdä, että työn linja on pikkuhiljaa voittamassa maassamme. Kansallinen etumme vaatii tekemään elintärkeät säästötoimet valtiontalouden tasapainottamiseksi. Siltikään kokonaisveroaste ei nouse ja työnteon kannustimet kasvavat, kun säästötoimet eivät kohdistu työn ja yrittämisen verotukseen, painotti ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio Turun Perussuomalaisten vapputapahtumassa Turun Aurajokirannassa. Suomen Uutiset julkaisee Tavion vappupuheen kokonaisuudessaan.


Säästötoimet eivät kohdistu polttoaineverotukseen, vaan päinvastoin hallitus on laskenut polttoaineveroa ja jäädyttänyt Marinin hallituksen jakeluvelvoitteen noston, joka olisi nostanut bensan hintaa tämän vuoden alusta jopa 50 senttiä litralta.

Tasapainoinen valtiontalous on työntekijän ystävä. Vai kenen kuvittelette maksavan vihervasemmistolaisen tuhlailun laskun? Sen maksavat veroillaan ensisijaisesti työssäkäyvät ja toissijaisesti sen maksavat leikkauksen kohteeksi joutuvat julkisten palvelujen ja tukien käyttäjät.

Vihervasemmiston tuhlailusta maksaa siis koko Suomen kansa, vaikka vihervasemmisto nyt oppositioista mielellään osoittaa syyttävällä sormella hallitukseen, jonka politiikkatoimet ovat suurimmalta osin olleet voimassa vasta neljä kuukautta. Oppositiossa vihervasemmisto, kärkipuolueenaan SDP, eivät ole myöskään kyenneet tarjoamaan minkäänlaista vaihtoehtoa hallituksen säästötoimille. Oman vaihtoehtobudjettinsa työllisyysvaikutuksista SDP teetti eduskunnan tietopalvelun arvion – mutta salasivat sen!

Hyvä vappuväki, hallitus on asettanut asioita tärkeysjärjestykseen, josta kertovat muun muassa historiallisen suuret leikkaukset kehitysapuun. Hallitusneuvotteluissa päätettiin miljardin leikkauksesta ja nyt kevään kehysriihessä päätettiin yli 200 miljoonan euron lisäleikkaus. Leikkaamme kehitysyhteistyömenoista yli 1 200 miljoonaa euroa. Näiden säästöjen toteuttamiseksi olen vähentänyt Suomen kehitysyhteistyön maaohjelmien määrän kymmenestä kuuteen ja tehnyt 40 prosentin leikkauksen vihreään ilmastorahastoon.

Lisäksi teemme periaatteellisen muutoksen kehitysyhteistyössä yhdistämällä suomalaisyritysten viennin ja kehitysyhteistyön. Käytämme entistä enemmän julkisia kehitysvaroja vivuttamaan yksityistä rahaa ja edistämme suomalaisten yritysten pääsyä auttamaan kehitysmaiden teollistumista ja työpaikkojen syntyä. Visioni on, että emme tarjoa kehittyville maille enää vain hyväntekeväisyyttä ja almuja, vaan aidosti auttavan käden näiden teollistumiselle ja työpaikkojen synnylle. Pyrimme molemminpuoliseen hyötyyn ja tasavertaisiin kumppanuuksiin, kun tulevaisuuden kasvua syntyy kehittyville markkinoille ja ne tarjoavat yrityksillemme uusia mahdollisuuksia.

Olemme ehdollistaneet kehitysyhteistyön myös kansainvälisen oikeuden kunnioitukselle, erityisesti edellytämme kumppanimailtamme omien pakkopalautettujen kansalaistensa vastaanottamista. Emme myöskään anna kehitysapua Venäjää tukeville tahoille.

Hyvä vappuväki, meillä on vihdoin Suomessa hallitus, joka asettaa Suomen kansan turvallisuuden etusijalle. Itäraja on kiinni Venäjän hybridihyökkäykseltä ja ensimmäiset hallituksen esitykset maahanmuuttopolitiikan tiukennuksiksi ovat eduskunnan käsittelyssä. Esimerkiksi Suomen kansalaisuuden asumisajan edellytys nostetaan viidestä vuodesta kahdeksaan vuoteen. Asia, josta olen jättänyt eduskunnassa aiemmin kaksi lakialotetta. Vastaanottorahaa pienennetään. EU-politiikassamme on myös muutoksia parempaan; Suomen hallitus haluaa EU-tavoitteissaan esimerkiksi ulkoistaa turvapaikanhaun EU:n ulkopuolelle. Massamaahanmuuton alla uppoavan Euroopan pelastaminen tulee ottaa EU:ssa vakavasti ennen kuin on liian myöhäistä.

Hyvä vappuväki, tänä vappuna meilla on erityistä syytä juhlaan, sillä maassamme on suomalaisuutta, suomalaisten turvallisuutta ja suomalaisten työtä arvostava hallitus. Hyvää vappua!

VILLE TAVIO