Vasemmisto lähti vapunpäivänä kaduille provosoimaan eri puolilla Suomea, ja touhu meni selvästi överiksi. Vasemmiston vappuhulinaan sekoittui tänä vuonna myös antisemitismiä – ja jopa rasismille flirttailua.

Vapunpäivänä nähtiin vasemmiston perinteisiä vappukulkueita eri puolilla Suomea. Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki esitti jo etukäteen somekanavissaan kutsun ”tovereille” marssimaan Helsingissä ”sysimustaa” hallitusta vastaan.

– Hallitus alas, Arhinmäki huutaa videolla.

Vasemmiston vappuperinteisiin on aina kuulunut provosointi, mutta tällä kertaa touhu meni jo överiksi. Helsingin Hakaniementorilla vappuna avoimesti vaadittiin jo vallankumousta.

Työväen asia unohtui

Kansanedustaja Joakim Vigelius puolestaan ihmettelee, miksi vasemmiston vaatimuksien kärkenä on tänä vuonna myös mehustelu Israelin valtion hävittämisellä, Palestiinaa sympatisoiden.

Vigelius jakaa videon:

– Mitä me halutaan, kulkueessa huudetaan – ja vastaukseksi tulee:

Israel alas – nyt, nyt, nyt

”Eläköön kommunismi”

Vasemmiston vappukulkueessa huudettiin myös ”eläköön kommunismi”, ja kulkueessa marssittiin Neuvostoliiton lippujen liehuessa. Neuvostoliiton ihannointi näyttää omituiselta, sillä Neuvostoliiton veriseen historiaan kuuluu paitsi imperialistinen sotapolitiikka, myös poliittiset vainot ja joukkotuhot.

Ranskalaisen Stéphane Courtoisin toimittamassa kommunistivaltioiden ja kommunistien rikoksia raportoivassa teoksessa Kommunismin musta kirja esitetään arviona, että pelkästään Neuvostoliitossa kommunismin uhrien lukumäärä on 20 miljoonaa kuollutta.

Vigeliuksen jakamassa kuvassa esillä on myös transseksuaalisuuden tunnuksilla koristeltu Neuvostoliiton sirppi ja vasara -lippu. Vigelius huomauttaakin, että menoa ei näytä haittaavan edes se historiallinen seikka, että Neuvostoliitossa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia oli estetty lainsäädännöllä.

SUOMEN UUTISET