Ajatollah Khamenei pitää yliopistomielenosoittajia liittolaisinaan taistelussa länsimaita vastaan. Hän kehottaa kaikkia tutustumaan Koraanin opetuksiin ja liittymään yhteiseen rintamaan sionismia vastaan.

Iranin korkein johtaja ajatollah Ali Khamenei lähetti äskettäin terveisiä Yhdysvaltain yliopistomielenosoittajille. Aiemmin Iranin presidenttinä toiminut Khameini tunnetaan Israelin valtion olemassaolon tulisieluisena vastustajana.

X-viestialustalle kirjoittamassaan viestisarjassa ajatollah Khamenei tervehtii ”rakkaita Yhdysvaltain yliopisto-opiskelijoita” sanoen, että ”te olette historian oikealla puolella”. X on vahvistanut, että kyseessä on Iranin korkeimman johtajan virallinen sometili.

”Suuri rintama sionismia vastaan”

Khamenei kertoo arvostavansa nuorten ihmisten peräänantamattomuutta ja yliopistojen opettajien tukea ja solidaarisuutta mielenosoittajia kohtaan hallituksen painostuksen ja poliisiväkiväkivallan edessä.

– Suuri vastarintarintama on käynyt samaa taistelua jo monien vuosien ajan teille kaukaisessa paikassa. Tämän taistelun tavoite on panna loppu sionistisen terroristiverkoston Palestiinaan kohdistamalle sorrolle, Khamenei kirjoittaa.

– Yhdysvallat on sionistisen hallinnon suurin tukija, joka antaa jatkuvasti [Israelille] poliittista, taloudellista ja sotilaallista tukea ja jopa avasi sille tien ydinaseiden tuottamiseen.

– Globaali sionistinen eliitti – joka omistaa useimmat USA:n ja Euroopan mediat tai vaikuttaa niihin rahoituksen tai lahjonnan kautta – on leimannut [palestiinalaisten] rohkean ja humaanin vastarintaliikkeen ”terrorismiksi”.

– Vakuutan teille, että olosuhteet ovat nyt muuttumassa. Ihmisten omatunto on herännyt maailmanlaajuisesti ja totuus on tulossa valoon. Kymmenien amerikkalaisyliopistojen opiskelijoiden lisäksi muissakin maissa on herätty vastarintaan opiskelijoiden ja suuren yleisön keskuudessa.

Lopuksi ajatollah Khamenei siteeraa Koraanin ohjeita ja kehottaa amerikkalaisia yliopisto-opiskelijoita tutustumaan Koraaniin.

Iranin mielenosoituksissa kuoli satoja mielenosoittajia

Iran ei ole tullut tunnetuksi myötämielisestä suhtautumisesta mielenosoittajiin omassa maassaan. Poliisin toiminta syksyllä 2022 pidetyissä mielenosoituksissa vaati satoja kuolonuhreja. Iranin parlamentti äänesti selvällä enemmistöllä sen puolesta, että mielenosoittajille voitaisiin langettaa jopa kuolemantuomio.

Mielenosoitukset saivat alkunsa siitä, että 22-vuotias kurdinainen Mahsa Amini kuoli jouduttuaan pakollista hunnun käyttöä valvovan moraalipoliisin pidättämäksi ja pahoinpitelemäksi.

Mahsa Aminin kuoleman jälkeen naiset polttivat huivejaan ja leikkasivat tukkansa lyhyeksi uhmatakseen islamilaisia pukeutumissääntöjä. Protestit eivät kuitenkaan kohdistuneet pelkkään huntupakkoon, vaan ajatollah Ali Khamenein islamilaiseen hallintoon.

Palestiina-mielenosoitukset levinneet Suomeenkin

Kaikki amerikkalaiset opiskelijamielenosoittajat eivät välttämättä ole tietoisia siitä, että Iranin korkein uskonnollinen johtaja pitää heitä liittolaisina, jotka taistelevat omaa maataan vastaan yhteisrintamassa Iranin ajatollahien ja mullahien kanssa.

Ajatollah Khamenei ei ole vielä lähettänyt terveisiä Suomen palestiinalaismielenosoittajille tai katuja tukkiville ja puolustusteollisuutta vastustaville ekokapinallisille, mutta epäilemättä hyväksyisi heidätkin suureen yhteisrintamaan taistelussa länsimaita vastaan.

SUOMEN UUTISET