Perussuomalaisten päivä Suomi Areenalla alkoi päivänpoliittisella väittelyllä, johon osallistuivat puoluesihteeri Harri Vuorenpään lisäksi RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson sekä vasemmistoliiton kansanedustaja Minja Koskela.

Keskustelu polkaistiin alkuun, kuinka ollakaan, rasismilla sekä sen juurisyillä, ja siitä ensimmäisenä sai puheenvuoron Harri Vuorenpää:

– Väkivalta ei ole missään kohtaa oikea ratkaisu mihinkään, Vuorenpää aloitti.

– Nämä ovat järkyttäviä tapahtumia, mitä esimerkiksi Oulussa on nyt tapahtunut ja sanoisin, että kyllä lähtökohta on se, että meidän kaikkien pitää ennen kaikkea kannustaa ihmisiä siihen, että vaikuttamisen pitää tapahtua rauhanomaisin ja demokraattisin keinoin.

Lupiineista kravatteihin

Minja Koskela näki syitä sysiin ”sellaisessa kielessä ja puheenparressa, mitä esimerkiksi perussuomalaiset ovat harjoittaneet, missä jaetaan ihmisiä meihin ja muihin”.

– Meillä kansanedustajilla on erityinen vastuu siitä, millainen yhteiskunnallinen keskusteluilmapiiri meillä on Suomessa, taipuili Otto Andersson.

– Kyllä me näistä asioista tulemme puhumaan jatkossakin, maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista ja niin edelleen, vastasi Vuorenpää.

– Toki poliitikoilla on tietysti korostettu vastuu omista puheistaan, mutta pakko tähän kuitenkin on todeta, että sieltä kuuluisien rivien välistä tuntuu aina löytyvän milloin mitäkin lupiineista kravatteihin, Vuorenpää huomautti.

Vapaa ja voimakas media

Välikysymyskeskusteluakin puitiin Porin torilla mutta hallituksen rivit pitivät sielläkin. Ministerin mahdollisuus mediakritiikkiin herätti keskustelua.

Minja Koskela neuvoi valtaapitäviä ”etsimään muitakin keinoja kuin vertaamaan journalisteja moottoripyöräjengiin”.

– Meillä on tässä maassa vapaa ja voimakas media, joka varmasti kestää, jos heitä verrataan moottoripyöräjengiin, Vuorenpää kuittasi.

SUOMEN UUTISET