

LEHTIKUVA/ARKISTO
Sebastian Tynkkynen vetosi demareihin MTV:n Puheenjohtajatentissä: ”Älkää leikkikö kansallisella turvallisuudella”
Suttuisesti soivaa poliittista posetiivia veivattiin jälleen Porissa, kun puolueiden puheenjohtajat tai heidän tuuraajansa solvailivat läpitutuista asioista. Vihapuheen kaltainen sananparsi ja railoksi repeävä polarisaatio leimaavat yhä näkyvämmin poliitikkojen dialogia. Toivottavasti ei kuitenkaan kansallisen turvallisuuden kustannuksella.
Hallitus selvisi maanantaina eduskunnan luottamusäänestyksestä ja Wille Rydmanin tahtiin lähdettiin Porissa liikkeelle. Vihervasemmisto uhkuu edelleen pyhää vihaa erityisesti perussuomalaisia kohtaan. Yhteiskunta polarisoituu ja se näkyy valitettavan hyvin myös Suomen poliittisessa järjestelmässä.
– Kyllä asetettiin rima todella matalalle, kuka tässä maassa voi ministerinä toimia ja toivon, että hallituspuolueita edes ihan vähän hävettää, julisti vihreiden Sofia Virta.
Kristillisten Mika Poutala sen sijaan näki elinkeinoministeri Rydmanin toimineen ministerinä ”erittäin hyvin” ja siitä ei moitteita ole tullut. Poutalan mukaan nykyinen meno onkin peräisin ”opposition pelikirjasta, tuoda välikysymyksiä peliin”.
– Oppositio yrittää kaataa hallituksen, se on ihan normaalia, Poutala pohti.
”Älkää leikkikö kansallisella turvallisuudella”
Käännytyslaki on käsittelyssä eduskunnassa ja SDP on vaatinut siihen muutoksia. Mahdotonta sen hyväksyminen on mitä ilmeisimmin sekä vihreille että vasemmistoliitolle.
– Nyt katse kohdistuu hallintovaliokuntaan, onnistutaanko siellä riittävästi korjaamaan lakia, pyöritteli sosiaalidemokraattien Antti Lindtman.
– Demareille haluaisin sanoa, että sisäisesti julkisuudessa olleiden tietojen perusteella olette painostaneet omia edustajia, jotka ovat ikään kuin olleet kaatamassa lakia mutta julkisuudessa sanotte, että katsotaan, mitä tulee tapahtumaan, totesi Sebastian Tynkkynen:
– Nyt pyydän: älkää leikkikö kansallisella turvallisuudella!
Yleisradion budjettia leikattava
Raikas tuulahdus keskusteluun saatiin, kun pöydälle nostettiin Yleisradion rahoitus ja sen mahdollinen leikkaus. Päätöstä sorvaavassa työryhmässä ovat mukana kaikki puolueet, ja jakolinja kulkee tässäkin kysymyksessä enemmän tai vähemmän isojen hallituspuolueiden sekä opposition välillä.
– On aika kummallista, että arvostellaan esimerkiksi sosiaaliturvan leikkauksia ja muita vastaavia, mutta kun puhutaan Yleisradiosta, niin sitten tuleekin tämä ”ei kyllä siellä on tärkeätä pitää massit ja ottaa kansalaisilta nämä yletulot”, Tynkkynen kuvaili nykytilannetta.
– Tämä on ihan käsittämätöntä! Mielestäni Yle on nimenomaan sellainen kohde, mistä kannattaa leikata, koska sen budjetti on niin valtava, ja Ylen toiminta myös vääristää media-alan kilpailua tällä hetkellä Suomessa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- media-alan kilpailu Yleisradion rahoitus opposition pelikirja Mika Poutala käännytyslaki Sofia Virta kansallinen turvallisuus välikysymyskeskustelu poliittinen keskustelu hallituspuolueet hallintovaliokunta Yleisradio puheenjohtajatentti Polarisaatio Wille Rydman Antti Lindtman Vihapuhe Sebastian Tynkkynen Yle
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sosiaali- ja terveysministeri Juuso: Ennaltaehkäiseviin palveluihin panostaminen avainasemassa sekä ihmisten että sote-palveluiden toimintakyvyn turvaamisessa

Sebastian Tynkkynen politiikan tarkoituksesta: ”Ydinkysymys suomalaisessa politiikassa on hyvinvointiyhteiskunnan säilyttäminen tuleville sukupolville”

Miksi nuori vahingoittaa itseään, ja mikä ahdistukseen auttaisi? Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso pohtii keinoja ja tarjoaa ratkaisuja

Ministeri Rydman sai eduskunnan luottamuksen

Purra: Oman maan suojaaminen kaikissa oloissa on nyt kaikkein tärkeintä

Sebastian Tynkkynen, Harri Vuorenpää, Juhani Huopainen ja Miko Bergbom pohtivat SuomiAreenan purjelavalla aikamme suuria kysymyksiä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.