Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen on kulkenut pitkän tien vaatimattomista oloista Brysselin parrasvaloihin. Tynkkysen nousun kansakunnan kaapin päälle mahdollistivat osaltaan laadukas suomalainen koululaitos sekä sosiaaliturva. Hyvinvointiyhteiskunta on kokemusasiantuntijan mukaan säilytettävä myös tuleville sukupolville.

– Tulen itse tosi köyhästä perheestä, Sebastian Tynkkynen aloitti johdantonsa Porin iltapäivässä, politiikan ajankohtaiskatsauksen tiimellyksessä.

– Taustat ovat todella karut verrattuna moneen muuhun. Mutta on ollut todella laadukkaat peruskoulut ja sosiaaliturvat. Minulle ihan ydinkysymys suomalaisessa politiikassa on se, että saamme säilytetyksi hyvinvointiyhteiskunnan tuleville sukupolville.

”Rikkaat pärjäävät aina”

Tynkkysen mukaan koko hänen poliittinen uransa kansanedustajana tai vajaan kuukauden päästä Euroopan eduskunnassa liittyvät pitkälti siihen, miten yhteiskunta on pitänyt hänestä huolta, ”kun ei oikein ollut varaa”.

– Rikkaat pärjäävät aina, eivätkä tarvitse yhteiskunnan tukiverkkoja pitämään heistä huolta ”vapaan pudotuksen” sattuessa kohdalle.

”En palkkaa kavereita”

Tynkkynen kertoi myös jo alkaneista toimistaan sekä suunnitelmistaan EU:n isolla kirkolla Brysselissä. Paljon on tekemistä ja ”paljon on viestimistä”. Uusi meppi aikoo olla hyvin aktiivinen – sekä näkyvä että kuuluva.

– Olen sanonut julkisuuteen, että en tule palkkaamaan omia kavereitani isolla palkalla.

– Sama budjetti mikä kaikille annetaan, niin aion käyttää sen viisaasti ja hinta-laatusuhteessa hyvin.

SUOMEN UUTISET