Itävalta käänsi viime metreillä kelkkansa, kun Euroopan unionin ympäristöministerit äänestivät kiistellyn ennallistamisasetuksen puolesta. Suomen hallitus vastusti asetusta viiden muun kanssa.

Marinin hallituksen kannattama ja edistämä ennallistamisasetus meni tänään läpi, kun Itävallan vihreä ministeri itsevaltaisesti muutti Itävallan kannan myönteiseksi piittaamasta maansa kannasta, europarlamentaarikoksi valittu Sebastian Tynkkynen kirjoittaa.

– Tällaista saa lisää, kun äänestää vihreitä tai jää sohvalle. Suomen mepeistä vain perussuomalaiset ja keskusta äänestivät vastaan. Keskusta siis edisti ennallistamisasetusta hallituksesta käsin, mutta meppiensä puolella vastusti.

Ehkä ensi vaaleissa herätään

Tynkkynen muistuttaa X:ssä, että perussuomalaiset vastusti ennallistamisasetusta oppositiossa ja äänesti sitä vastaan sekä EU-parlamentissa että hallituksessa.

– EU-vaaleissa PS sai yhden mepin, vihreät 2 ja vasemmisto kolme meppiä. Kansa ei ole koskaan väärässä, vaan sitä saa, mitä on tilannut ja kohta Suomi laitetaan maksamaan lisää vihervasemmistolaisesta EU-politiikasta.

– Ehkä ensi EU-vaaleissa viiden vuoden jälkeen kansa ei haluakaan enää olla EU-laskujen maksatusautomaatti, Tynkkynen toivoo.

SUOMEN UUTISET