

LEHTIKUVA
Junnila ojensi vihervasemmistoa välikysymyskeskustelussa: ”Metsät ovat meidän!”
Hallitus vastasi keskiviikkona vihreiden, vasemmistoliiton ja sosiaalidemokraattien välikysymykseen hallituksen luonto- ja ilmastopolitiikasta. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila ojensi vihervasemmistoa ja muistutti, että suomalaisesta metsästä huolehtivat parhaiten suomalaiset itse. Junnila kiinnitti huomiota myös metsänhoidon välttämättömyyteen.
– Jos metsät jätetään hoitamatta, toimitaan kuin metsäjänis ja laitetaan pää pensaaseen. Sitten käy kuten Itävallassa: metsätuholaiset tulevat. Jopa puolet hakkuumääristä oli Itävallassa viime vuonna vahingoittunutta puuta, Vilhelm Junnila totesi eduskunnan täysistunnossa.
Useat keskustan edustajat painottivat olevansa suomalaisen metsänomistajan asialla. Keskusta kuitenkin unohti mainita, että puolueen europarlamentaarikot kuuluvat Renew-ryhmään, joka ajaa Euroopan unionia liittovaltion suuntaan. Liittovaltiokehitys kaventaisi Suomen oikeutta määrätä omista metsistään.
– Muistutan, että keskustan ryhmä Euroopan unionissa kannatti elpymispakettia ja ajoi voimakkaasti ennallistamisasetusta — tämä on kaikkien syytä muistaa, Junnila huomautti.
Metsänomistajat tarvitsevat puolestapuhujansa
Vasemmistoliitto syytti hallitusta liian tiukoista suojelukriteereistä, joiden vuoksi varsinkin Etelä-Suomen metsistä ei väittämän mukaan löydy yhtään suojeltavaa aluetta. Varsinkin lounaisessa Suomessa suojelemattomat metsät ovat kuitenkin pääosin yksityisessä omistuksessa. Suomessa suojelua tehdäänkin vapaaehtoisesti kiitetyn Metso-ohjelman kautta ja luonnon monimuotoisuutta edistetään Helmi-ohjelman kautta.
– Vasemmalta viitattiin Etelä-Suomen metsiin. Katsokaapa Metsähallituksen karttaa, missä sijaitsevat metsät, jotka valtio omistaa. Lounaisesta Suomesta ei nimittäin juurikaan löydy tällaisia metsiä, mistä puhutte. Ne ovat yksityisessä omistuksessa. Me emme tarvitse teidän sosialismianne niiden kaappaamiseksi. Metsät ovat meidän, jyrähti Junnila.
Suomen metsäpinta-alasta suojellaan peräti 13 prosenttia eli 2,94 miljoonaa hehtaaria. Metsien kestävä käyttö ja hyödyntäminen on olennaista Suomelle, joka tunnetaan bio- ja kiertotalouden mallimaana.
– Suomessa on yli 570 000 metsänomistajaa. He tarvitsevat puolestapuhujansa, Junnila päätti.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- luontopolitiikka ennallistamisasetus välikysymyskeskustelu metsät EU-elpymispaketti metsänomistajat metsänhoito liittovaltiokehitys vihervasemmisto Vilhelm Junnila ilmastopolitiikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Demaripomo Lindtman kehui surullisenkuuluisaa 750 miljardin EU-elvytyspakettia – Riikka Purra puisteli epäuskoisena päätään: ”Voi veronmaksajaa”

Eurovaaliehdokas Vilhelm Junnila: ”Sosialistien sorkat etäällä autoista, metsistä ja pelloista”

Perussuomalaiset: Ei ole vain yhtä tapaa pitää huolta ympäristöstä

Perussuomalaiset on kansallismielinen ja isänmaallinen puolue – myös EU:ssa – ”Haluamme suojella Suomea ja suomalaisuutta, huolehtia siitä, että saamme itse päättää asioistamme”

Simula tyytyväinen hallituksen esitykseen metsien suojelusta: ”Metsiä tulee suojella järjellä eikä tunteella”

Tynkkynen ennallistamisasetuksen hyväksymisestä: Surullinen päivä Suomelle – ”Tällaista saa lisää, kun äänestää vihreitä tai jää sohvalle”

Hallitus yritti pelastaa Suomen metsät ennallistamisasetukselta – Simula ja Junnila: Keskusta sumuttaa törkeästi

Antikainen: Suomen hallitus äänesti ennallistamisasetusta vastaan – EU:ssa Uudistuva Eurooppa -ryhmään kuuluva keskusta edisti sitä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää