Yrittäjä ja perussuomalaisten europarlamenttivaaliehdokas Mika Niikko on huolissaan Suomen päätösvallan supistumisesta EU:ssa.

– EU pyrkii jatkuvasti kaventamaan Suomen kansallista päätösvaltaa lisäämällä sääntelyä myös pienissä asioissa. EU kulkee kohti liittovaltiota, joten pyritään säilyttämään kansallinen päätösvalta mahdollisimman laajasti Suomella itsellään, Mika Niikko kertoo.

Hän ei hyväksy EU:n liittovaltiokehityksen lisäksi yhteistä velkaa ja tukipaketteja.

– Suomalaisten etu, turvallisuus ja elämäntapa pitää laittaa edelle kaikessa päätöksenteossa, Niikko korostaa.

Ulkopoliittista kokemusta

Varakansanedustaja Niikolla on pitkä kokemus Suomen ulkopolitiikan hoitamisesta. Hän on toiminut ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana ja EU-asioista vastaavan suuren valiokunnan jäsenenä.

Työ kansanedustajana perussuomalaisten ryhmässä vuosina 2011–2023 sekä kansainväliset tehtävät muun muassa Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnassa antavat Niikon mukaan hänelle hyvän pohjan mepin tehtävään.

– Minulla on ulkopoliittinen vahva kokemus ja laajat kansainväliset suhteet EU-alueen diplomaatteihin ja poliitikkoihin. Olen hyvä verkostoitumaan ja tiedän miten EU toimii, joten aikaa ei kulu opetteluun, Niikko tähdentää.

Turvallinen Suomi keskiössä

Niikko pitää tärkeänä, että EU osallistuu nykyistä voimakkaammin Suomen ja Venäjän välisen rajan turvallisuuden vahvistamiseen.

Hänestä myös energian-, ruuan- ja lääketuotannon omavaraisuutta on vahvistettava EU:n alueella.

Euroopan ja Suomen islamisoituminen on Niikon mielestä uhka länsimaisten valtioiden yhteiskuntarauhalle, jos EU:n maahanmuuttopolitiikkaa ei tiukenneta.

– Islamisoitumisen ennaltaehkäisemiseksi vahvat kristilliset seurakunnat sekä uskonnon- ja sananvapaus ovat loppujen lopuksi ainoa toimiva ratkaisu kristillisten perinteiden, arvojen ja elämäntapojen säilyttämiseksi koko Euroopan alueella, Niikko toteaa.

Mika Rinne