

PS ARKISTO
Eurovaaliehdokas Mika Niikko: ”Suomen kansallista päätösvaltaa puolustettava”
Yrittäjä ja perussuomalaisten europarlamenttivaaliehdokas Mika Niikko on huolissaan Suomen päätösvallan supistumisesta EU:ssa.
– EU pyrkii jatkuvasti kaventamaan Suomen kansallista päätösvaltaa lisäämällä sääntelyä myös pienissä asioissa. EU kulkee kohti liittovaltiota, joten pyritään säilyttämään kansallinen päätösvalta mahdollisimman laajasti Suomella itsellään, Mika Niikko kertoo.
Hän ei hyväksy EU:n liittovaltiokehityksen lisäksi yhteistä velkaa ja tukipaketteja.
– Suomalaisten etu, turvallisuus ja elämäntapa pitää laittaa edelle kaikessa päätöksenteossa, Niikko korostaa.
Ulkopoliittista kokemusta
Varakansanedustaja Niikolla on pitkä kokemus Suomen ulkopolitiikan hoitamisesta. Hän on toiminut ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana ja EU-asioista vastaavan suuren valiokunnan jäsenenä.
Työ kansanedustajana perussuomalaisten ryhmässä vuosina 2011–2023 sekä kansainväliset tehtävät muun muassa Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnassa antavat Niikon mukaan hänelle hyvän pohjan mepin tehtävään.
– Minulla on ulkopoliittinen vahva kokemus ja laajat kansainväliset suhteet EU-alueen diplomaatteihin ja poliitikkoihin. Olen hyvä verkostoitumaan ja tiedän miten EU toimii, joten aikaa ei kulu opetteluun, Niikko tähdentää.
Turvallinen Suomi keskiössä
Niikko pitää tärkeänä, että EU osallistuu nykyistä voimakkaammin Suomen ja Venäjän välisen rajan turvallisuuden vahvistamiseen.
Hänestä myös energian-, ruuan- ja lääketuotannon omavaraisuutta on vahvistettava EU:n alueella.
Euroopan ja Suomen islamisoituminen on Niikon mielestä uhka länsimaisten valtioiden yhteiskuntarauhalle, jos EU:n maahanmuuttopolitiikkaa ei tiukenneta.
– Islamisoitumisen ennaltaehkäisemiseksi vahvat kristilliset seurakunnat sekä uskonnon- ja sananvapaus ovat loppujen lopuksi ainoa toimiva ratkaisu kristillisten perinteiden, arvojen ja elämäntapojen säilyttämiseksi koko Euroopan alueella, Niikko toteaa.
Mika Rinne
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Eurovaalit 2024 EU:n yhteinen maahanmuuttopolitiikka lääketuotanto islamisoituminen kansallinen päätösvalta rajaturvallisuus yhteisvelka EU-tukipaketit omavaraisuus energiantuotanto liittovaltiokehitys eurovaaliehdokkaat ruuantuotanto Euroopan unioni Uskonnonvapaus Sääntely Sananvapaus Mika Niikko
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sisäministeri Rantanen rajaturvallisuuslaista: Kansallinen turvallisuus, torjuntatoimet ja ihmisoikeudet tasapainossa

EU-taloutta on korjattava kestävällä tavalla, ei enää uusilla yhteisvelkapaketeilla – Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia Suomen hallituksen toimista

Demarit jatkaisi turvapaikkarallia EU:ssa myös tulevaisuudessa – perussuomalaisille ei käy: ”Eurooppa ei kestä tällaista maahanmuuton määrää”

Eurovaaliehdokas Mauri Peltokangas: ”Suomalaiset osaavat itse päättää, miten hoidamme metsiämme, maataloutta ja teollisuutta”

Talousasiantuntija Huopainen: Jokainen uusi velkapaketti pahentaa tulevan laskun loppusummaa
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää