Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustajan, puolueen varapuheenjohtajan ja eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan Mauri Peltokankaan mukaan EU on kokonaisuus, joka vaatii remonttia monella saralla.

– Euroopan unionin jäsenyys ja monimutkainen hallintohimmeli markkinoitiin valheella suomalaisille. Liittovaltiokehitys on käsinkosketeltavasti pahin asia EU:ssa tällä hetkellä. Se nakertaa kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta, Mauri Peltokangas moittii.

Peltokangas pyrkii Euroopan parlamenttiin kesän vaaleissa. Hänen mielestään EU:sta tulee liukuhihnalla asetuksia ja direktiivejä, jotka hankaloittavat suomalaisten elinkeinoja, maataloutta ja arkea.

Peltokangas muistuttaa, että Suomessa oli noin 1 500 kieltoa ja sääntöä ennen EU:hun liittymistä vuonna 1995. Hänen mukaansa jäsenyyden jälkeen niiden määrä kasvoi kymmenillä tuhansilla.

– Pitäisi pakittaa alkuperäiseen ideaan eli itsenäisten valtioiden kauppayhteisöön. Suomalaiset osaavat itse päättää, miten hoidamme metsiämme, maataloutta ja teollisuutta. Euroopan vihreiden ilmastopolitiikka on vaarallista. Suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko, eikä suinkaan yritysten ajaminen Kiinaan, Peltokangas selvittää.

Ääntä suomalaisten puolesta

Peltokangas asuu Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme tytärtä.

– Elämäntilanne on semmoinen, että pimeyden ytimen voi nyt käydä tutkimassa ja antamassa panoksensa kansallisvaltioiden Euroopalle. Totta kai harkitsin perusteellisesti ehdokkaaksi lähtemistä, Peltokangas kertoo.

Peltokangas sanoo olevansa vankkumaton isänmaan mies, joka puolustaa suomalaista kansanvaltaa ja kulttuuria.

Hänen mielestään europarlamentaarikon pitää uskaltaa pitää Brysselissä lujaa ääntä Suomen ja suomalaisten puolesta.

– Europarlamentaarikon täytyy pystyä neuvottelemaan. Sinne tarvitaan suoraselkäisiä ja -sanaisia kauppamiehiä, ei mitään tietopankkeja, Peltokangas toteaa.

EU:n tuettava rajaturvallisuutta

Rajaturvallisuus ja sisäinen turvallisuus ovat myös Peltokankaan vaaliteemoja.

– Suomen on tullut aika saada EU:lta sitä hyvää. Meillä on Euroopan pisin ulkoraja sotaa käyvän valtion kanssa. Sen infra on EU:n kustannettava, ei suomalaisten, hän vaatii.

EU:n maahanmuuttopolitiikkaa Peltokangas kiristäisi voimakkaasti. Siirtolaismassat ja ihmissalakuljetus on estettävä tehostamalla EU:n ulkorajavalvontaa.

– Vetovoimatekijöiden on häivyttävä, jotta saadaan turvapaikkaturismi ja elintasosurffaaminen loppumaan. Täytyy huolehtia myös siitä, ettei Etelä-Euroopan merireittien lisäksi Suomeen tule toista maahantuloreittiä. Tämä on vakava aihe, josta täytyy ottaa koppi, Peltokangas korostaa.

Peltokankaan mukaan myös EU-vaaleissa kannattaa äänestää perussuomalaisia.

– Jos halutaan isänmaata rakastavia ja kansallisvaltiota puolustavia poliitikkoja, niin perussuomalaiset on siinä ainoa puolue. Jos kaikki kannattajamme lähtevät vaaliuurnille, niin meillä on viisi perusuomalaista meppiä puolustamassa Suomea Euroopan parlamentissa, Peltokangas sanoo.

Mika Rinne