Perussuomalaisten kansanedustaja Teemu Keskisarja muistutti eduskunnan rasismikeskustelussa, että Suomi on turvapaikka isolla T:llä niille kansanryhmille, joita lähtömaissaan vainoavat omat maanmiehet.

Teemu Keskisarja aloitti puheenvuoronsa toteamalla, että klikkausjournalismin otsikoissa toistuu flirttailu.

– Some sekoaa, kun poliitikot flirttailevat mitä milloinkin. Minä iloton ikämies en kykene flirttiin edes kielikuvilla, ja toivottavasti viriilitkin edustajakollegat vakavoituvat syrjintäkeskustelussa. Flirttailun sijaan kaipaan kliseisiin kajoamista, hurskastelun häirintää ja näennäishyveiden kriittistä kourimista.

Tilastot puhuvat puolestaan

Keskisarja nosti esiin Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin, joka on vuodesta 1995 asti tutkinut murhien ja tappojen vaikuttimia.

– Kiistaton tilasto, kaikkiaan tuhansia tapauksia. Nyt syrjintäsyytöksissä rapa ja veri roiskuvat, mutta montako rasistista hengenriistoa ovat impivaaralaiset todella tehtailleet? Nolla. Ei yhtään, kuulitte aivan oikein.

– Neljännesvuosisadassa kukaan ei ole Suomessa kuollut äärijärjestön kynsissä kadulla päällekarkauksessa tai polttopulloiskussa ihonvärin ja uskonnon tähden. Suomi on turvapaikka isolla T:llä varsinkin niille kansanryhmille, joita lähtömaissaan teurastavat naapurit ja heimolaiset, Keskisarja muistutti.

”Jo riittää höpöjutuilla flirttailu”

Keskisarjan mukaan ”kohujen kesä 2023” vähätteli myönteisiä tosiseikkoja.

– Hallituksen riveissä ja salin oikealla laidalla ei raivoa rasismi, luoja paratkoon. Jo riittää somen höpöjutuilla flirttailu. Iloitkaamme, ylpeilkäämme siitä, että Suomi on nimenomaan vähemmistöille maailman turvallisin maa.

SUOMEN UUTISET