Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigeliuksen mielestä oppositio käyttää rasismin käsitettä keppihevosenaan.

Eduskunnassa käsiteltiin tänään valtioneuvoston tiedonantoa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Hallitusohjelmassa ei mitään rasistista

Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius moitti oppositiota aiheen tarkoituksenmukaisesta kärjistämisestä.

– Huomaatteko te vasemmistossa, mitä te teette? Te olette tehneet rasismin käsitteestä keppihevosen. Ensin te teette näitä arkeologisia kaivauksianne, joissa 15 vuoden takaa tuodaan vanhoja tekstejä käsiteltäväksi politiikkaan moneksi kuukaudeksi. Sen jälkeen te piiskaatte itsenne tuohon kiihkoon, te tulette tänne vaatimaan irtisanoutumisia ja anteeksipyyntöjä, jopa tiedonantoja, ja kun ne tehdään, ne eivät riitä, ne eivät kelpaa, ne eivät ole tarpeeksi hyviä.

– Ja kun te lopulta istutte tänne sen kiihkon vallassa, te alatte vastustamaan myös sitä maahanmuuttopolitiikkaa, jota tämä hallitus ajaa, jossa ei ole mitään rasistista, Vigelius muistutti.

Itsensä elättävät ovat tervetulleita

Vigelius syytti opposition edustajia rasismin käsitteen ”inflatoinnista” ja sen tekemisestä keppihevoseksi opposition puoluepoliittisille pyrkimyksille.

– Jos teille on edelleen epäselvää, millaista maahanmuuttopolitiikkaa tämä hallitus ajaa ja kuka on Suomeen tervetullut, tänne ovat tervetulleita osaajat, ihmiset, jotka työllistyvät, elättävät itsensä, mutta Suomeen eivät jatkossakaan ole tervetulleita Isis-osaajat tai katujengiosaajat, teidän toiveistanne huolimatta.

SUOMEN UUTISET