Eduskunnassa käytiin eilen keskustelu koskien valtioneuvoston tiedonantoa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa.​Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen painotti puheenvuorossaan, että hallituksen kokoonpano on äänestyksen tuloksena koottu.

– Nyt vallassa oleva hallitus on täällä enemmistönä, koska kansa näin äänesti. Ihmiset äänestivät suurimmaksi puolueeksi kokoomuksen, toiseksi suurimmaksi perussuomalaiset. On muistutettava teitä, arvon vasemmisto, että demokratia ja kansanvalta toimivat myös silloin, kun te häviätte vaaleissa. Ihmiset halusivat erilaista politiikkaa kuin mitä teidän vasemmistolainen hallitus teki, Sanna Antikainen sanoi.

Hallitukselle ei suotu työrauhaa

Antikaisen mielestä on käsittämätöntä, että oppositio käytti koko kesätauon sanoin kuvaamattomaan ajojahtiin perussuomalaisia kohtaan.

– Hallitukselle ei ole suotu työrauhaa ja sen sijaan, että se olisi päässyt heti ajamaan suomalaisten asioita ja keskittymään muun muassa talouteen ja työllisyyteen sekä tekemään täydellä teholla kipeästi tarvittavia uudistuksia, on hallituksen täytynyt käyttää arvokasta aikaansa itsestäänselvyyksien kirjaamiseen, Antikainen sanoo.

SDP:n luurankoja ei arvostella

Antikainen huomauttaa, että oppositio ja etenkin vihervasemmisto soveltaa tuttua kaksoisstandardiaan, kun se asettaa eri vaatimukset eri yksilöille ja ryhmille.

– Kun edustaja Lindtmanin vanhat kuvat natsitervehdyksineen tuli julki, ei vihervasemmistodemari akselilta kuultu juurikaan pahoitteluja. Mediassa ei myöskään vaadittu edustaja Lindtmanilta irtisanoutumista natsismista. Vielä tällä viikolla saksalaisen Bild lehden jutun otsikossa oli teksti ”Hitler-tervehdysjuhlat ja kissan murha.” Jutussa viitattiin sosiaalidemokraattisiin johtohenkilöihin Suomessa, edustaja Lindtmaniin ja natsitervehdykseen ja demareiden uuden puoluesihteerin eläinsuojelurikokseen ja kissan tappamiseen. Jutussa on esimerkiksi kuva uudesta puoluesihteeristä ja alla teksti: ”Entinen kissan pahoinpitelijä, nykyinen SDP:n puoluesihteeri.”

Aktiivinen katumus puuttuu

Antikaisen mukaan oli erittäin vastenmielistä nähdä kuva viime sunnuntain hallituksen vastaisesta mielenosoituksesta, jossa oli banderolli ja teksti ”Jos jotain leikataan Petteriltä ja Riikalta pää.”

– Ja mitä tulee tähän menneeseen mielenosoitukseen, jossa vaadittiin pääministerin ja varapääministerin päitä niin sanotusti pölkylle, heidän mestaamistaan, niin nyt odotan todella, että te sieltä vasemmistoliitosta ja vihreistä — varsinkin niitten edustajien suulla, jotka osallistuivat tähän mielenilmaukseen — irtisanoudutte tästä. Tämä oli poliittiseen väkivaltaan kiihottamista, Antikainen sanoi eilisessä puheenvuorossaan.

– Ikävä kyllä mitään aktiivista katumusta ei kuulunut opposition puolelta.

Kaikki rakentamaan turvallista Suomea

Hallitus on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä. Tähän työhön hallitus haluaa sitouttaa koko suomalaisen yhteiskunnan vihervasemmisto mukaan lukien.

– Kaikki voivat olla mukana rakentamassa Suomea, jossa jokainen voi elää turvassa ja hyväksyttynä, mutta haluaako oppositio olla mukana? Tämä jäi eilisen keskustelun perusteella epäselväksi. On kuitenkin hyvä, että kirjaukset on nyt tiedonantoon laitettu, keskustelu käyty ja pääsemme vihdoin tekemään oikeita töitä, Antikainen sanoo.

SUOMEN UUTISET