Rikollisjengeihin ajautuvat lapset ja nuoret sekaantuvat jo alaikäisinä mitä kauheimpiin tekoihin. Täysi-ikäisinä kaikin puolin ikävälle tarinalle tuleekin sitten tavalla tai toisella loppu. Skånelainen jengirikollinen tarjoutui ampumaan kenet hyvänsä mutta eksyikin väärälle ovelle.

21-vuotias jengirikollinen sai keväällä toimeksiannon ja tulitti Farstassa sijaitsevan asunnon ovea. Asunto kuului lapsiperheelle ja murhayrityksen otaksuttu kohde asui aivan muualla.

Miehellä oli pidätettäessä mukanaan Sig-Sauer-puoliautomaattipistooli ja ruudinjälkiä käsissään.

Linnaa tuli 8 vuotta 8 kuukautta ja tuomion syynä oli murhayritys, kertoo Expressen. Samasta rikoksesta tuomittiin myös toinen jengiläinen.

”Ei mitään rajoituksia”

Mies oli jo aiemmin levittänyt Signal-alustalla viestiä, jossa tarjoutui korvausta vastaan ampumaan ”mitä vaan ja kenet vaan”. Ainoa rajoitus oli, että naisia hän ei ampuisi. Muuten ei ole mitään rajoituksia.

Murhayrityksestä tuomittu oli saanut 16-vuotiaana tuomion nuorena rikoksentekijänä tehdystä nöyryytysryöstöstä Malmössä. Tekijät ryöstivät ja pahoinpitelivät kaksi ruotsalaispoikaa sekä tallensivat tapahtumat puhelimen kameralla.

Kyky empatiaan ja katumus puuttuvat

21-vuotias on aikaisemmin tuomittu myös muista vakavista rikoksista ja tämä lienee taustana nyt langetetulle ankaralle tuomiolle. 14-vuotiaana häntä epäiltiin jo 22 rikoksesta kuten pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, ryöstöstä ja raiskauksesta.

Sosiaaliviranomaiset kuvailevat häntä ennakoimattomaksi ja häneltä tuntuu puuttuvan sekä empatia että kyky katua tekojaan.

SUOMEN UUTISET